Середа, 24 квітня 2024

^ Реклама ^
Светловодск

Світловодськ. Хрещенські морози

Середньодобова температура на території Світловодська становить на сьогодні -22 - 24°С морозу, проте комунальні підприємства готові працювати в умовах різкого похолодання. Як повідомили нам у "Білому домі", снігозбиральна та дорожня техніка (всього 5 одиниць) КП "Шляховик" працює наразі безперебійно - підприємству виділено додатковий об'єм паливо-мастильних матеріалів. Стосовно теплопостачання зазначили, що теплогенеруюча організація СП ТОВ "Світловодськпобут" щойно отримала достатній ліміт газу задля забезпечення теплом підприємств та житлово-комунальних об'єктів.
^ Реклама ^

altЩодо готовності чіткої роботи в екстремальних умовах свого підприємства запевнив начальник Світловодського Управління експлуатації газового господарства Володимир Шаповал.
На період різкого похолодання збільшено кількість аварійних бригад, чергування яких провадиться цілодобово і в посиленому режимі. Крім того, зазначив начальник УЕГГ, на цей час на місто і район збільшено тиск газу на виході. Цього тиску, якщо не трапиться чогось екстраординарного, достатньо для забезпечення нормальної життєдіяльності міста та району, підкреслив Володимир Шаповал.
А от школярі з поточного понеділка до середи включно мають відсиджуватись по домівках - через різке пониження температури у Світловодську призупиняється навчальний процес. За словами спеціаліста міського управління освіти Сергія Добролевського, управління отримало попередження Гідрометцентру України про зниження температури повітря до 24-27°С морозу, що й стало основною причиною даного рішення. Подібний режим буде тривати до підвищення середньодобової температури до 24°С морозу (тоді школу можуть відвідувати учні 5-11класів) і до 20°С морозу - (тоді до школи можуть йти учні початкових класів).
Відносно ж дошкільних закладів міста - вони функціонуватимуть у звичному режимі, а чи відводити до них дітей, чи ні - це вже на розсуд батьків, сказав Сергій Добролевський.
По лінії МНС, повідомив нам начальник міського управління з питань надзвичайних ситуацій Микола Шалаєвський, поки що обходиться без суттєвих ексцесів, за винятком 9-поверхівок на Лєніна,71 та 73. Вони залишились на вихідні без води - перемерзли труби підкачуючої насосної...
Ми вже писали, як мешканці будинку на Лєніна,73 вийшли з під підпорядкування ЖЕКу №5 і створили ОСББ, а ще їхній відкритий лист до мера Волкова друкували. "Віз, - каже голова правління ОСББ  "Ювілейний" Сергій Тишко, - і нині там. Насосну, насоси, з якої зняв ЖЕК № 5, заступниця мера Наталя Гаврилюк будь-що намагається "збагрити" ОСББ  "Ювілейний".  Тобто майно, обладнання, яке зовсім у іншому будинку, прагнуть передати новим хазяям. І це при тому, що квартплату платять до ЖЕКу № 3. Квартплату, до якої входить обслуговування прибудинкових мереж, а до них, мереж, і відноситься ця насосна". Така казуїстика триває вже півроку, а тут - ще й люті морози. Якби, зазначає пан Тишко, не організований управлінням з НС підвіз питної води, а ВУЖКГ та ЖЕКом №3 не було проведено "розморожувальних" робіт в насосній - сотням мешканцям зазначених будинків було би й досі геть непереливки. 

Віталій АСАУЛЕНКО



...І ПО ОБЛАСТІ 3
Через зниження температури Кіровоградська область може перевищити ліміти використання газу. Про це стало відомо під час засідання обласного штабу із забезпечення регіону газом під головуванням першого заступника голови ОДА Анатолія Ревенка.
Проте, як відзначали учасники засідання, це не стане причиною особливих проблем із постачанням газу. По-перше, за уточненими прогнозами метеослужби, середньодобова температура протягом наступних десяти днів не перевищить -17 градусів. По-друге, теплопостачальні підприємства, що повністю розраховуються за спожите паливо, мають можливість замовляти ліміт відповідно до потреб. За інформацією начальника управління містобудування, архітектури та ЖКГ ОДА Олександра Романюка, протягом січня теплопостачальні підприємства області розраховуються за газ на рівні 81%. Однак особливе занепокоєння у представників газопостачального підприємства викликає те, що зі зниженням температури виникає небезпека виникнення аварійних ситуацій на мережах. Вони звернулися до представників влади, до населення через ЗМІ з тим, щоб мешканці області уважно користувалися газовим обладнанням, не порушували правил безпеки.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top