Субота, 04 травня 2024

^ Реклама ^
Светловодск

"Каштан-39" - ні в тих, ні в сих

Кажуть, що українці - народ терплячий: менталітет, мовляв, у нас такий. А ще кажуть, що у будь-якого терпіння є своя межа. Мабуть, саме цієї межі досягає безгосподарність наших ЖЕКів, коли мешканці одностайно підтримують ідею створення ОСББ.
^ Реклама ^

Так сталося і з будинком 39 по вулиці Леніна. 100-квартирна будівля сьогодні знаходиться у досить запущеному стані - проіржавіли труби  водопостачання та системи каналізації, у одному з під'їздів аварійний дах, не сьогодні-завтра обвалиться стеля, прибудинкова територія  майже ніколи не доводиться до ладу.
Розмови про створення об'єднання співвласників багатоповерхового будинку розпочалися ще у травні, але створили його в липні.
- Проти створення ОСББ невпевнено виступали тільки дві квартири, - розповідає заступник правління Наталя Різноока. - Власники магазинів, що розташовані на першому поверсі, теж особливо не зраділи, але запевнили, що підкоряться рішенню більшості. Категорично проти ОСББ був лише начальник нашого ЖЕКу (до речі - депутат міськради), який влаштував на зборах справжній концерт з криками: "Як наробите ділов - самі до мене приповзете!"
Проте народ на вмовляння не відреагував і представник прокуратури засвідчив, що процедура створення відбулася згідно з чинним законодавством і об'єднання співвласників за адресою вул. Леніна, 39 отримує назву "Каштан-39". Залишилося тільки прийняти від ЖЕКу технічну документацію, облікову картотеку та майно житлового комплексу на баланс ОСББ.
Та виявилося, що то був далеко не "хеппі енд".
Зрозуміло, що для ЖЕКів кожен будинок - це таке собі "золоте яйце", що приносить прибуток без жодних зусиль. А враховуючи тенденцію створення ОСББ на території, підконтрольній даному ЖЕКу (їх вже 5), там зрозуміли, що можна не тільки втратити декілька "золотих яєць", а й взагалі лишитися без них!
Такі об'єднання як "Каштан-39", "Приморський-44", "Славутич-8", "Вікторія-9" і до сьогодні не можуть змусити начальника ЖЕКу підписати акт прийому-передачі житлових комплексів. Навіть спроба "виловити" його на робочому місці не дала позитивного результату. Швидше зовсім навпаки. Зустріч членів робочих груп комісій закінчилася струсом мозку для одного з представників об'єднань співвласників, навіть - депутата міськради.
- Побачивши нас, - розповідає потерпілий, - він просто оскаженів. Спочатку ми почули на свою адресу брутальну лайку. Потім він зненацька кинувся на мене, виштовхуючи із приміщення. В результаті він виштовхав мене за двері і вдарив головою об кузов вантажівки, що стояла поряд. Я втратив свідомість. Чого тільки не дозволить собі людина, ховаючись за депутатською недоторканістю!
Сьогодні начальник ЖЕКу, незрозумілим чином отримавши у державного реєстратора копії документів 5 ОСББ (які є державною таємницею!), подає на них до суду, з метою скасувати реєстрацію об'єднань співвласників.
І поки паперові війни тривають, мешканці "Каштану" й досі перебувають під ЖЕКівським "ігом". Навіть звернення на ім'я міського голови не допомогло. ЖЕКівське "лоббі" непереможне.
А найцікавіше те, що 1 квітня ці люди знову можуть опинитися у депутатських кріслах, і це буде зовсім не смішно. То ж знову "зрастуй бєспрєдєл"?!!

Микола Шверненко.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top