Вівторок, 23 квітня 2024
Светловодск

Кіровоградщина - 2005

За січень-листопад 2005 року підприємствами області реалізовано промислової продукції (робіт, послуг) на 2 млрд. 813 млн. грн. Про це ІА "Комівояжер" повідомила заступник начальника головного управління статистики в області Наталія Потапенко.


Вона зазначила, що у структурі реалізації найбільша питома вага припадає на харчову промисловість та переробку сільськогосподарських продуктів - 38,4%, машинобудування - 20,2%, виробництво та розподілення електроенергії, газу та води - 17,5%. Серед регіонів найбільше реалізовано промислової продукції підприємствами Кіровограда - 43,5% обсягу реалізованої промислової продукції, Світловодська - 16,9% та Голованівського району - 7,6%.
Обсяг реалізованої промислової продукції на одну особу населення за звітний період по області склав 2 тис. 576 грн., відзначила Наталія Потапенко.
З початку року в економіку області залучено 12,3 млн. доларів іноземних інвестицій. Про це на прес-конференції повідомила заступник начальника головного управління економіки ОДА Людмила Дядечко. Загалом, сказала вона, за період реалізації "Програми залучення інвестицій для економічного розвитку області на 2003-2005 роки" залучено 118 млн. доларів.
Найбільші інвестиційні обсяги залучені у промисловість - 84,8 млн. дол. (72,5% від загального обсягу інвестицій), з них 82,4 млн. дол. (70,5%) - в обробну, 2,4 млн. дол. (2%) - у добувну. Значні інвестиції також вкладено в підприємства, основним видом діяльності яких є оптова та роздрібна торгівля - 13,4 млн. дол. (11,5%), операції з нерухомістю, здавання у найм та послуги юридичним особам - 10,3 млн. дол. (8,8%).
Окремо Людмила Дядечко зупинилася на планах і прогнозах цієї сфери на майбутній рік. На сьогоднішній день у кожному районі області триває опрацювання 1-2 реальних проектів щодо залучення інвестицій (як внутрішніх, так і іноземних). Це не означає, що вони втіляться у життя, але робота у цьому напрямку ведеться активно. Окрім того, зауважила вона, наступного року очікується продаж державного пакету акцій КГЗКОРу, що стане знаковою подією для регіону. Вона також нагадала, що відповідно до прийнятої Кабінетом Міністрів програми сталого розвитку регіону видобутку уранової руди (Костянтинівського родовища), на 2006 рік передбачено для розбудови соціальної та житлово-комунальної інфраструктури кількох районів фінансування у сумі 114,9 млн. грн. Щоправда, зауважила вона, поки що не відомо, чи відображено це фінансування у прийнятому вчора Державному бюджеті.
З початку року заборгованість із заробітної плати в Кіровоградській області збільшилася на 2 млн. грн. Про це на колегії ОДА повідомив заступник начальника управління промисловості, енергетики, транспорту та зв'язку ОДА Віктор Гура.
За його інформацією, станом на перше грудня на підприємствах регіону сума заборгованої заробітної плати становить 9,5 млн. грн.
Проте до кінця 2005 року за прогнозами на промислових підприємствах очікувалося її зменшення на 3 млн. До того ж, підкреслив він, практично  ліквідований борг у сфері транспорту, який на початок 2005 року становив 1,3 млн. грн. Тобто, відзначив Віктор Гура, область фактично ліквідує заборгованість, що склалася протягом минулого року.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top