П’ятниця, 19 квітня 2024
Корисна інформація

ОБЕРЕЖНО! Використаний пластиковий посуд

ОБЕРЕЖНО! Використаний пластиковий посудВід умов збереження продуктів харчування та продовольчої сировини значною мірою залежить їхня подальша споживча якість.
Належний посуд і упаковка зберігає продукти від мікробного забруднення та висихання, надмірного зволоження та окислення, поглинання сторонніх запахів та зміни смакових якостей. Нині в провідних країнах світу медики б'ють тривогу з приводу негативного впливу пластикового посуду на організм людини. Тривалий контакт полімерного матеріалу з продуктами харчування та продовольчою сировиною можуть призводити до міграції з них формальдегіду, фенолу, спиртів, розчинників, комплексів важких металів, пластифікаторів тощо. Пластик, не тільки може зашкодити здоров ю, але й розкладається в землі близько сотні років. Саме з цієї причини в розвинених країнах його замінюють альтернативними пакувальними матеріалами.


Алюмінієва фольга відома десятки років як надійна упаковка в кондитерській та молочній промисловості. Останнім часом у поєднанні з картоном, папером та полімерами використовується як багатошарова упаковка для соків, вина, а також: надійним для зберігання молока, сироватки, рослинної олії залишається склопосуд.

Пам'ятайте, що пластикова тара призначена для одноразового використання!

У місцях стихійної торгівлі, на ринках недобросовісні громадяни реалізують молочну продукцію домашнього виготовлення та рослинну олію у використаних пластикових бутилках. Не виключено, навіть, що їх знайдено на смітниках, і вони є джерелом не тільки токсичних речовин, а і мікроорганізмів, які є джерелом інфекційних захворювань.

Отже не купуйте харчові продукти у пластиковому посуді повторного використання, це може зашкодити здоров'ю вашої сім"і.

О. ФІЛІЧКІНА,
лікар з гігієни харчування.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top