Четвер, 28 березня 2024
Авто

Перевізник — зима-2009

Перевізник — зима-2009З 10 по 30 листопада 2009 року проводиться комплекс профілактичних заходів на автомобільному транспорті під умовною назвою "Перевізник — зима-2009", метою яких є попередження аварійності на пасажирському та вантажному автотранспорті, посилення роботи щодо зміцнення транспортної дисципліни водіїв та підвищення технічної готовності автобусів і вантажних автомобілів під час експлуатації в зимовий період.
Під час заходів проводяться перевірки автомобільних перевізників на предмет готовності до експлуатації в зимовий період, належного проведення щозмінного передрейсового контролю за технічним станом транспортних засобів та огляду водіїв, а також дотримання положення про робочий час і час відпочинку.


При перевірках технічного стану автобусів зосереджено увагу на зберіганні транспортних засобів за місцем стоянки, відповідність колес та шин вимогам п. 31.4.5. "Правил дорожнього руху", справність запасних виходів, укомплектованість засобами пожежегасіння, нормативах пробігу автобусів з початку експлуатації, фактах установлення додаткових місць для сидіння пасажирів та балонів для роботи на газовому паливі, які не відпо-відають вимогам безпеки.

Згідно із законодавством уживаються заходи щодо заборони експлуатації транспортних засобів, технічний стан яких не відповідає правилам, нормам та стандартам безпеки дорожнього руху, та притягнення винних до відповідальності, передбаченої Кодексом України про адміністративні правопорушення, Законами України "Про дорожній рух" та "Автомобільний транспорт".

У разі виявлення фактів грубих порушень вимог законодавства у сфері безпеки дорожнього руху, прохання надсилати проекти подань до відділу АТІ УДАІ УМВС України в області для вирішення питання про подальше позбавлення їх ліцензій.

Активізовано роботу нарядів ДПС ДАІ щодо документування порушень ПДР водіями автобусів та вантажних автомобілів.

Державтоінспекція.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top