Субота, 27 квітня 2024

^ Реклама ^
Влада

Заступник міністра особисто перевірив стан підготовки житла для "першочерговиків"

Заступник міністра особисто перевірив стан підготовки житла для "першочерговиків"Минулого тижня у нашому місті за участі першого заступника міністра з регіонального розвитку та будівництва України Анатолія Беркути, начальника управління регіонального розвитку містобудування та архітектури Кіровоградської ОДА Вікторії Кулікової та представника інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у Кіровоградській області Олексія Кобзаренка відбулася робоча перевірка двох житлових будинків, у яких іпотечною установою придбані квартири для забезпечення житлом громадян, які відповідно до законодавства потребують поліпшення житлових умов.
^ Реклама ^

Заступника міністра під час перевірки супроводжували секретар Світловодської міської ради Віталій Юшко, депутати міської та обласної рад. Делегація відвідала будинки по вул. Конька, 27 (на фото) і Приморській, 38-а та переконалася в належному виконанні будівельних робіт, які знаходяться на стадії завершення.

За результатами перевірки Анатолій Беркута відмітив, що на відміну від інших міст в Україні, у Світловодську роботи з підготовки помешкань в більшості вже виконано. Особливо йому сподобався будинок по вул. Приморській. Стосовно робіт по Конька, 27 – у заступника міністра виникло декілька зауважень. Зокрема Анатолій Всеволодович зазначив, що в даному будинку необхідно доробити пандуси для під’їзду людей з обмеженими фізичними можливостями, вирішити питання з системою опалення, привести до ладу згідно із вимогами чинного законодавства місця загального користування, балкони та лоджії.

– Загалом, – зазначив заступник міністра з регіонального розвитку та будівництва, – ситуація у вашому місті у задовільному стані і незабаром ми будемо мати 214 квартир для "першочерговиків". Це певним чином дозволить розрядити ситуацію в місті із дефіцитом житла.

Згідно із розпорядженням Кабінету Міністрів України від 21.08.2009 року про придбання квартир для забезпечення житлом громадян, які відповідно до Законодавства потребують поліпшення житлових умов, відремонтовані житлові будинки повинні бути здані в експлуатацію на пізніше 25-го грудня 2009 року. Тож більше 200 світловодських сімей, які потрапляють до даної категорії та поновлять необхідні документи згідно з чергою, отримають безкоштовне житло.

– Більш значущої події, – коментує Віталій Юшко, – ніж ми очікуємо наприкінці грудня, у нашому місті не було протягом 20 років – вручення ключів від нових квартир сім'ям, які довгі роки потребують поліпшення умов житла. Це дуже приємно. В першу чергу, це – велика заслуга прем'єр-міністра Ю.Тимошенко та очолюваного нею уряду, яка все зробила для створення та реалізації даної програми по всій Україні. Зі свого боку хочу запевнити світловодців, що міська влада зробить все необхідне, аби квартири потрапили їм у власність згідно з чергою, вчасно і у якісному, завершеному стані.

За матеріалами редакції ТРК "Веселка",
Богдан ДРОЗДОВ (фото).

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top