П’ятниця, 19 квітня 2024
Свято

Учитель. Він – у справах учнів

У народі кажуть: "Письменник живе у своїх книжках, художник – у картинах, скульптор – у створених ним скульптурах, а вчитель – у думках і у справах учнів". У переддень професійного свята освітян ми поцікавилися їхніми здобутками, результатом їхньої праці, який можна оцінити, ознайомившись з досягненнями учнів.
– Звісно, здобутки є, – говорить Ніна Судакова, завідуюча методичним кабінетом управління освіти. – Слід відзначити добру роботу з обдарованими учнями в дошкільних, шкільних та позашкільних закладах міста.


Не менш важливе досягнення – результати участі учнів в обласному етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з базових дисциплін, тут ми маємо 35 призерів. За загальною кількістю призових місць ми – на ІІІ місці в області.

Маємо також гарні показники за результатами занять у Кіровоградській територіальній малій академії, де учениця школи №10 Настя Печур посіла І місце у номінації «Українська мова та література».

Цього року у тестуванні взяли участь 318 випускників з 326, з них 316 зараз продовжують навчання: 66 – у закладах І-ІІ рівня акредитації, 191 – ІІІ-ІV рівня акредитації. 2008-2009 навчальний рік дав 11 золотих медалістів та 15 срібних.

Не менші заслуги і в їхніх наставників: вчителі шкіл міста щороку беруть участь у конкурсі «Вчитель року», як міського, так і обласного рівнів, що дає їм можливість розкрити себе, як талановитих та неординарних людей та фахіців. Нагадаю, що вчитель інформатики школи №7 Людмила Попова стала лауреатом обласного конкурсу «Вчитель року» в номінації «Інформатика». Це – лише маленька частина того, що свідчить про щоденну копітку роботу вчителя.

Кожна людина хоч іноді, але згадує свою школу, своїх старших наставників. Учитель має продовжувати себе у своїх учнях. Його думки, знання, щедро віддані дітям, мають працювати на майбутнє. Вітаємо всіх, хто причетний до благородної місії навчання та виховання підростаючого покоління, з професійним святом, пам’ятаємо тих, хто перебуває на заслуженому відпочинку, але свого часу всього себе віддав професії. Щасти вам у всьому!

Тетяна ЗИМА.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top