П’ятниця, 26 квітня 2024

^ Реклама ^
Влада Фоторепортаж

Про бюджет, водоканал та його борги

26-го травня у депутатській кімнаті виконкому відбулося пленарне засідання 57-ї позачергової сесії міської ради, в якому взяли участь 30 народних обранців.
Про бюджет, водоканал та його борги

Перше питання порядку денного стосувалося уточнення міського бюджету 2009 року. Начальник фінуправління Наталя Яременко пояснила, що мова йде про два транші із державного бюджету, які додатково отримало наше місто. Перший – це дотація на вирівнювання фінансової забезпеченості в сумі 2 544,6 тис.грн. Доповідач запропонувала направити ці кошти на заробітну плату працівникам бюджетної сфери (890,7 тис.грн.), оплату енергоносіїв (близько 1,5 млн.грн.), трохи більше 41 тис.грн. виділити управлінню охорони здоров'я для придбання медикаментів, а залишок направити на освіту для забезпечення харчування.
^ Реклама ^

Другий транш – 927 тис.грн. Його запропонували направити на роботи, пов'язані з будівництвом, реконструкцією та ремонтом автомобільних доріг, що належать до комунальної власності.

В такому вигляді питання було попередньо розглянуте на погоджувальній раді. На момент прийняття рішення на сесії з'явилися додатки, де, зокрема, йшлося про те, що на виконання закону України про державний бюджет 2009 року, головним розпорядникам бюджетних коштів рекомендувати провести заходи, спрямовані на зменшення фонду оплати праці на 5% (від показника червня) до кінця року, починаючи з липня 2009-го, та зобов'язати зменшити витрати на споживання енергоносіїв на 20% порівняно з 2008 роком. Дехто із депутатів висловив побоювання, що вже наступного дня півміста говоритиме про те, що міська рада змушує бюджетників йти у відпустку за власний рахунок. Але їм пояснили, що в даному випадку рада може тільки рекомендувати, і аж ніяк не змушувати. Мовляв, "колхоз дело добровольное"...

А далі було гаряче, адже наступне питання звучало так: "Про звіт директора КП "Світловодський міський водоканал" щодо використання кредитних коштів".

Обговорювали питання дуже довго. Як виявляється, окрім кредиту на 2 млн.грн., за який відповідальність на себе свого часу взяла міська рада, у підприємства є ще один, взятий раніше, на 700 тис. грн. Крім того, без відома депутатів наприкінці минулого року, коли гривня стрімко пішла вниз, банк змінив відсоткову ставку (збільшив на 5%). Він (банк) мав на те право, а от керівник водоканалу, на думку депутатів, не мала права погоджуватися на це без відома міської ради. Депутат Возний назвав це перевищенням службових повноважень. Крім того депутат Кармаліта доповів про те, що його депутатська комісія намагалася з'ясувати деякі питання витрат водоканалу, але їм цього не вдалося. Проте виникло чимало нарікань до роботи як підприємства, так і керівника.

Пропозиції були такими: 1 – звіт взяти до відома, 2 – рекомендувати розірвання контракту з директором підприємства, 3 – перенести на розгляд наступної чергової сесії, пропрацювавши це питання у комісіях більш детально. Обговорення пропозицій було, м'яко кажучи, досить жвавим. Та, зрештою, підтримали третій варіант.

І останнє питання порядку денного, але не останнє за важливістю, стосувалося продажу колектору скиду очищення стічних вод з метою погашення кредитних зобов'язань. Питання обговорювалося не менш бурхливо, ніж попереднє, але всі погодилися із думкою Л.Чекаленко, що кредит треба виплачувати. І якщо погашення перших 700 тисяч - то морока керівника підприємства, який би мав, за словами голови планово-бюджетної комісії, давно його виплатити за рахунок обігових коштів, то 2 мільйони – це відповідальність міської ради.

Після цього секретар міськради В.Юшко поставив питання на голосування і проект рішення підтримали 26 депутатів. Залишається сподіватися, що це вирішить проблему водоканалу, а не сформує звичку продавати комунальне майно.

На цьому питання порядку денного було вичерпано і 57-у позачергову оголошено закритою.

Про бюджет, водоканал та його борги

Про бюджет, водоканал та його борги

Про бюджет, водоканал та його борги

Про бюджет, водоканал та його борги

Про бюджет, водоканал та його борги

Про бюджет, водоканал та його борги


"СВ",
Богдан ДРОЗДОВ (фото).

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top