Субота, 27 квітня 2024

^ Реклама ^
Влада

На засіданні виконавчого комітету

Після 27 років очікування... Минуле засідання виконавчого комітету розпочалося з приємної події: звільнену 1-к. квартиру розподілили на користь багатодітної родини Чудненків, яка зараз має у власності двокімнатну і перебуває на квартирному обліку з 1982 року, як родина, яка користується правом першочергового забезпечення, а як багатодітна вона у черзі з 1984 року під №1. Отож, найближчим часом голова сім’ї Микола Чудненко отримає ордер.
Крім цього питання, члени виконкому розглянули ще майже 30.
^ Реклама ^

Результати атестації: найкраща – ДМШ! Надія Клокар, начальник управління культури та туризму, надала присутнім інформацію щодо підсумків державної атестації шкіл естетичного виховання, що тривала протягом листопада-грудня 2008 року. Перевірка носила характер атестаційної експертизи. До складу експертних комісій увійшли керівники закладів, провідні спеціалісти шкіл естетичного виховання, викладачі Олександрійського училища культури. Під час своєрідної перевірки аналізувався та оцінювався рівень організації та результативність освітньої діяльності закладів, їх матеріально-технічне та кадрове забезпечення, управлінська діяльність. Найвищі бали отримала Дитяча музична школа (керівник Т.Рудь) – 89,1 з 104 можливих, вона, школа, – "атестована з відзнакою", на другому місці – дитяча школа мистецтв (І. Темнова) 73,5, далі – дитяча художня школа (А. Биков) – 55 балів (ці два заклади "атестовані") та Власівська дитяча музична школа (С. Панасенко) – 45,4 бали, на яку чекає переатестація, адже вона "атестована умовно". Уже заплановано ряд заходів, яких необхідно вжити, аби гідно пройти повторну атестацію. Члени виконкому взяли інформацію до відома.

Ветеранам не лише шана, а й допомога. Про проведення безкоштовного капітального ремонту за рахунок субвенції з державного бюджету членам сім’ї померлого ветерана Н. Марченка та інваліду ВВв А. Музиці розповів начальник УЖКГ Володимир Семенов. На подібне задоволення існує черга, і ці люди були першими у списку. Виконуватиме роботи підрядник СП ТОВ "Світловодськпобут", на ці два ремонти буде використано 24,5 та майже 19 тисяч гривень державних коштів відповідно.

Усиновлені діти: ситуація під контролем. Про стан виконання постанови Кабміну «Про затвередження порядку провадження діяльності з усиновлення та здійснення нагляду за дотриманням прав усиновлених дітей» прозвітувала Ніна Проша, начальник служби у справах дітей. Звісно, на нашому, місцевому рівні, відповідні служби дотримуються усіх вимог законодавства. За славами Н. Проші, 2008 року було усиновлено 4 дітей, з них 2 – іноземцями, а у 2009 – лише протягом І кварталу 4 дітей знайшли батьків, з яких 2 – іноземців. Нагляд за усиновленими дітьми (до 18 років) в межах України здійснюють служби у справах дітей за місцем проживання усиновлювачів, за усиновленими за межами країни – консульські установи та дипломатичні представництва України.

Служба у справах дітей щороку протягом перших трьох років після усиновлення дитини перевіряє умови її проживання та виховання, далі – раз на три роки до досягнення нею 18 років. Якщо служба виявить порушення прав дитини, вона протягом місяця вживає заходи щодо їх усунення, якщо ж усиновлювачі не зміняться, виконавчий орган міської ради за клопотанням слубжи у справах дітей звертається до суду з позовом про скасування усиновлення.

Тетяна ЗИМА.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top