П’ятниця, 26 квітня 2024

^ Реклама ^
Светловодск Актуально

Щоб не стати "живим товаром"...

За різними даними, щороку від 600 до 800 тисяч чоловіків, жінок та дітей стають жертвами торгівлі людьми, мігруючи за кордон. Щорічний дохід злочинців від торгівлі "живим товаром" по всьому світу складає приблизно 7,7 млрд. євро і стоїть на третьому місці після незаконної торгівлі зброєю та наркотиками...
Ця проблема є актуальною для всього світу, а також для Кіровоградської області та Світловодська зокрема.
Протягом десяти років Кіровоградська обласна жіноча інформаційна служба (ОЖІС), за фінансової підтримки Міжнародної організації з Міграції, працює над темою торгівлі людьми. 13 березня на базі ЦМБ відбувся тренінг для журналістів місцевих ЗМІ, на якому присутні обговорювали вищезазначену проблему, з’ясовували, що жене людину за кордон, хто, як правило, стає жертвами, у який спосіб торгують людьми, що з ними стається у рабстві, які ризики існують і як їх уникнути.
^ Реклама ^

За словами тренера Л. Дубини, на базі ОЖІС створений реінтеграційний центр, який безпосередньо займається з потерпілими від торгівлі людьми: «За чотири роки до нас за допомогою звернулися 60 мешканців Кіровоградської області, в тому числі і зі Світловодська».

Прослухавши інформацію тренінгу можна зробити висновок: жодна людина, яка шукає роботу за кордоном, а надто та, яка намагається зробити це нелегально, не застрахована від того, що її використають спритні ділки. Не втрачайте пильність, якщо вам (навіть знайомі люди, друзі) пропонують привабливі заокеанські можливості, не будьте надто довірливими, читаючи оголошення про працевлаштування за кордоном. Ви маєте насторожитися, якщо вам обіцяють допомогти у оформленні документів чи навіть профінансувати витрати – стомитеся відпрацьовувати!

Натомість існує багато законних шляхів здійснити свої мрії за кордоном, просто слід не лінуватися і кожну отриману інформацію перевірити по кілька разів, в т.ч. через Інтернет, поспілкуватися з близькими, родичами, тими, хто може дати цінну пораду.

Перед тим, як їхати за кордон, треба звернутися до посольства країни, в яку плануєте їхати, і перевірити, на яку візу можете розраховувати: для проживання, роботи чи навчання. Треба мати телефон посольства чи консульства країни, в яку будете від’їздити. Підготовку до виїзду (оформлення документів тощо) треба виконувати самостійно. Шукати роботу рекомендується лише через офіційні агентства.

Це далеко не повний перелік рекомендацій, як не потрапити у пастку, намагаючись знайти роботу за кордоном. Надаємо телефони, за якими можна отримати інформацію: Всеукраїнська гаряча лінія центрів консультування мігрантів – 8 800 505 50 10 (безкоштовно зі стаціонарних телефонів в Україні), 8 800 500 22 50 – національна безкоштовна гаряча лінія з протидії торгівлі людьми. З друкованою інформацією можна ознайомитися в редакції та у центральній міській бібліотеці.

Тетяна ЗИМА.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top