П’ятниця, 26 квітня 2024

^ Реклама ^
Здоров'я

Прогресування глаукоми можна призупинити

Прогресування глаукоми можна призупинити


На обліку у Світловодській ЦРЛ перебуває 453 хворих на глаукому, в т.ч. у 2017 році виявлено 25 випадків захворювання (2016р. – 440 хворих, в т.ч. у 27 випадках – патологію виявлено вперше). Поширеність захворювання на глаукому становить 822,0 на 100 тис.населення проти 795,5 за 2016 рік.
^ Реклама ^

Глаукома – це хронічне захворювання ока, при якому підвищується внутрішньоочний тиск. Якщо очний тиск вчасно не знизити до норми, гине здоровий нерв, що призводить до необоротної сліпоти. В основному, страждають від глаукоми ті, кому за 40 років. Існують фактори ризику, що впливають на виникнення та прогресування глаукомного процесу, такі як короткозорість, спадковість, цукровий діабет, катаракта, дислокація кришталика та іншу захворювання ока.

В більшості випадків глаукома виникає та прогресує непомітно для хворого, і тільки через декілька років людина виявляє значне зниження зору одного ока. Хвороба вражає обидва ока, але не одночасно. Основна ознака захворювання – звуження периферичного поля зору з носової сторони, зоровий дискомфорт, періодичне затуманення зору.

Сучасні методи лікування дають змогу призупинити прогресування глаукоми, але це можливо лише за умови раннього виявлення хвороби. Саме тому, всім людям після досягнення 35 років потрібно 1 раз у 2 роки обов’язково обстежуватись в офтальмолога.

Часто глаукома розвивається одночасно з катарактою. Для таких випадків розроблений метод хірургічного лікування, який полягає в одномоментному проведенні антиглаукоматозної операції з видаленням катаракти та імплантацією інтраокулярної лінзи. Така операція може бути проведена навіть пацієнтам із задавненою глаукомою. Для більшості хворих хірургічний метод є найефективнішим у лікуванні глаукоми.

Олексій Олійник, районний офтальмолог




































Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top