Субота, 27 квітня 2024

^ Реклама ^
Культура

Чим більше людей читатиме книги, тим багатшою буде наша країна

Чим більше людей читатиме книги, тим багатшою буде наша країна
Світловодські бібліотеки стали традиційним місцем проведення тематичних вечорів, присвячених різноманітним подіям. Цього разу творча зустріч бібліотекарів, читачів, місцевих поетів, представників громадських організацій відбулась в читальній залі головної бібліотеки міста і була присвячена Дню Незалежності України.
^ Реклама ^

Під час заходу лунали українські вірші, бібліотекарі розповідали про становлення української державності, присутні із задоволенням переглянули документальний фільм "Україна: шлях до свободи".

Людей, які зібралися цього дня в книжковому храмі, об’єднало багато чого: любов до України і свого краю, до поезії, до друкованої української книги.

"Сьогодні місце книги в житті людей змінюється під впливом інформаційних технологій, але незважаючи на популярність електронних та аудіо книг, інтерес до друкованого слова не зникне", – з такими словами звернулась до молоді голова літературної студії "Літо" Лідія Лаврик.

Вона впевнена – чим більше людей читатиме книги, тим багатшою буде наша країна.

Працівники центральної міської бібліотеки провели цей захід, залучаючи до активності не тільки дорослих, а і дітей. Саме для юних гостей свята було проведено конкурс "Малюємо державну символіку". Малюнки вийшли з особливим змістом – в них любов та повага до України, оптимізм та бачення своєї країни єдиною і процвітаючою.

Програма вечора включала в себе і огляди книжкових виставок, присвячених Україні. Кожна експозиція по – своєму цікава та унікальна. Приміром, своєю масштабністю привертала увагу виставка " Україна унікальна, Україна надзвичайна". Тут були представлені друковані видання про історію України, відомих українців, художні твори сучасних письменників, державна символіка та живопис.

А приємним подарунком у цей день стали книги українських авторів, подаровані бібліотеці головою громадської організації "Світловодська рада української інтелігенції" Таїсою Гончаренко. Мати гарну колекцію для неї – неабияке щастя. За кожною книгою – кошти, праця та інтелект збирача. І якою великою має бути любов власника колекції до своїх скарбів та до майбутнього освіти і культури, якщо з власної волі вона передає свої книги до бібліотеки! Відповідь проста – вона знає, що саме там її зібрання будуть збережені для нащадків та отримають нове життя.

Чим більше людей читатиме книги, тим багатшою буде наша країна
Чим більше людей читатиме книги, тим багатшою буде наша країна
Чим більше людей читатиме книги, тим багатшою буде наша країна

Тетяна Головачова, директор Світловодської ЦМБС

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top