П’ятниця, 26 квітня 2024

^ Реклама ^
ТОП-новини Відео Культура

«Вогник» — переможець міжнародного фестивалю «Ярмарок талантів» Новина з фото Новина з відео

«Вогник» — переможець міжнародного фестивалю «Ярмарок талантів»
Світловодський народний аматорський ансамбль танцю "Вогник" вкотре підтвердив свою високу майстерність, здобувши перше місце у міжнародному багатожанровому дитячо-юнацькому фестивалі-конкурсі "Ярмарок талантів" (номінація "сучасний танець"), який відбувся у м. Варна (Болгарія) на території курортного комплексу "Золоті піски".
^ Реклама ^

Цей мистецький фестиваль тривав упродовж трьох днів, з 13 по 16 червня. Його учасниками стали колективи з Молдови, Румунії, Болгарії, Росії та України (вікова категорія виконавців від 6 до 19 років). Як нам розповіла керівник колективу "Вогник" Олена Макогон, дуже видовищним було відкриття заходу. У перший день фестивалю відбувся парад учасників: усі колективи в яскравих костюмах, тримаючи у руках символіку своїх країн, з відповідними гаслами пройшли "Золотими пісками", після чого на концерті-відкритті кожен презентував свій колектив та свою країну. Таким же парадом і завершився фестиваль.
Щодо конкурсної програми, "Вогник" виступав у номінації "сучасна хореографія" і представив на розсуд журі два танці: стилізований "На Івана Купала" та шоу-номер "Вечірка в стилі Гетсбі". Переможці визначалися за підсумками балів за обидва номери.



"Коли під час Гала-концерту оголосили, що "Вогник" посів перше місце, то у дітей просто "дах зірвало" від щастя та радості. Це був шквал емоцій, який складно передати словами, — розповіла Олена Макогон, — Наші діти виступали дуже пізно, бо конкурс тривав до опівночі. Звісно, усі втомилися в очікуванні, але перед виходом на сцену діти "зібралися" і добре себе показали. Темрява була нам на руку: у нічному освітленні купальська квітка папороті виглядала неперевершено, глядачі немов потрапили у казку. Зовсім по-іншому сприймалася "Вечірка в стилі Гетсбі". Хоча за хореографічними показниками "купальський" танець сильніший, "Вечірка", завдяки своїй енергетиці, драйву та емоціям просто "зірвала" залу і на Гала-концерт взяли саме цей номер".


За перемогу "Вогник" отримав диплом лауреата першого ступеню та цифровий фотоапарат.

Оцінювало конкурсантів міжнародне журі на чолі з Ганчо Ганчевим — головним експертом камерних оркестрів м. Варни, диригентом Варнської дитячо-юнацької опери (Болгарія). З-поміж членів журі були: Даніела Колєва — хореограф-балетмейстр, керівник ансамблю народного танцю "Зорніца" (Болгарія), Йордан Попов — диригент, музикант, директор музичного конкурсу "Море і спогади" (Румунія). Україну представляла Інеса Братущик, переможниця конкурсу "Червона рута", народна артистка України, солістка гурту "Мальви" (м. Львів).

Слід сказати, що переважну більшість призових місць розділили між собою І-ІІ місця колективи України, які здобули головний приз — Гран-прі та 1-2 місця у номінації "сучасний танець", а також Молдови, які вибороли призові місця в "народній" номінації. Олена Макогон поділилася враженнями, як було приємно стояти на сцені, коли вручали нагороди, а Інеса Братущик гордо виголосила: "Україна — рулить!" Приємно, що у цього керма був і наш "Вогник".

Юні світловодці мали змогу ближче познайомитися зі співачкою під час творчої зустрічі. За словами Олени Макогон, Інеса — яскрава і неординарна особистість, і дітям було дуже цікаво з нею спілкуватися. А насамкінець вона запросила "Вогник" взяти участь у міжнародному конкурсі "Квітуча Україна", який відбудеться у жовтні в місті Києві. Тому вже з вересня розпочинається підготовка до нового конкурсу.

У Болгарії діти не тільки блискуче виступили, а й добре відпочили. Не дарма курорт "Золоті піски" вважають перлиною болгарського узбережжя. Діти мали змогу поплавати в басейні, розважитися в аквапарку, ближче познайомитися з культурою інших країн, обмінятися творчим досвідом, поспілкуватися та знайти нових друзів. Олена Макогон дякує батькам за спонсорську допомогу, а за організацію поїздки — Сергію та Олені Жмуріним — власникам туристичної агенції "Гортури" (м. Світловодськ).

Принагідно, Олена Макогон запрошує усіх шанувальників колективу на 55-річчя "Вогника", яке відзначатимуть у грудні. Керівник обіцяє видовищне свято.
«Вогник» — переможець міжнародного фестивалю «Ярмарок талантів»
«Вогник» — переможець міжнародного фестивалю «Ярмарок талантів»
«Вогник» — переможець міжнародного фестивалю «Ярмарок талантів»
«Вогник» — переможець міжнародного фестивалю «Ярмарок талантів»


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top