П’ятниця, 26 квітня 2024

^ Реклама ^
Здоров'я

З турботою про наших діток Новина з фото

З турботою про наших діток
Батьки зазначають, що реклама — є рекламою і їм хотілося почути думку спеціаліста
^ Реклама ^

До мене, як до лікаря-педіатра останнім часом звертаються батьки дітей, які навесні цього року у значній кількості лікувалися від простудних і бронхо-легеневих захворювань у дитячому відділенні Центральної районної лікарні. У питаннях, як подолати наслідки хвороб своїх дітей і вберегти їх у подальшому, батьків, зокрема, цікавить роль у цьому вдихання аерозолів солі у відкритій нещодавно у Світловодську Соляній кімнаті "Цілюще повітря". Батьки зазначають, що реклама — є рекламою і їм хотілося почути думку спеціаліста. І якщо спеціаліст порадить вести туди дітей, то з якого віку це робити, скільки там дозволяється перебувати і таке інше… Щоб не відповідати на одне і теж питання багато разів, узагальню свої відповіді в цій статті.

З турботою про наших діток

Отже, щодо світловодської Соляної кімнати конкретно, то можу сказати: якщо її створено з дотриманням усіх вимог і технологій, тобто, якщо вона відтворює всі властивості природних соляних печер, то я обома руками за те, щоб наші дітки (і дорослі) періодично відвідували її. Адже ж протипоказань у галотерапії практично немає — її рекомендовано навіть вагітним жінкам і грудним діткам. Вдихання повітря, насиченого іонами солі, це дуже важлива реабілітаційна терапія, яка сприяє відходженню застійної мокроти з бронхів та легень та профілактика бронхо-легеневих захворювань. Відносно дозування для дітей молодшого віку, я би порадила батькам проконсультуватися лікарем-педіатром у індивідуальному порядку. Звичайно, для діток час сеансу у Соляній кімнаті має бути меншим, ніж для дорослих — 15-20 хвилин. Щодо кількості сеансів, то їх може бути достатньо і п’яти, а в інших випадках — не менше десяти. Повторюю, тут треба проконсультуватися з лікарем.

Але я точно можу сказати, що поява галотерапії у нашому місті це позитивний крок, направлений на ефективне і зручне лікування та профілактику бронхо-легеневих захворювань.

Завідуюча дитячим відділенням Світловодської ЦРЛ
Бахмач І.О.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top