П’ятниця, 26 квітня 2024

^ Реклама ^
Культура

Люби і знай свій рідний край

Люби і знай свій рідний край
Наприкінці травня у селі Захарівка Світловодського району при Захарівському музеї історії, директором якого є Царенко Віра Павлівна, відбувся фестиваль музеїв, зелених садиб і народних умільців "Люби і знай свій рідний край".
^ Реклама ^

На фестивалі були представлені всі музейні установи нашого району: Світловодський міський краєзнавчий, Світловодська філія Захарівського музею історії – культурно-просвітницький центр "Дніпро Світ", Великоандрусівський, Глинський і Федірківський на громадських засадах, також можна було ознайомитись із зеленими садибами ("Соломія", с. Яремівка та "Зимівник Павлюка", с. Павлівка) та роботами народних умільців Світловодщини (біографії яких озвучила присутнім провідний бібліотекар районної бібліотеки Тетяна Швець). На фестивалі провідним методистом із збереження культурної спадщини Сергієм Гайдуком були вручені перші посвідчення громадських інспекторів із збереження культурної спадщини, які в кожному селі будуть слідкувати за станом пам?яток культури.

На святі концертну програму показали представники Світловодського районного та Захарівського сільського будинків культури. Виступали на заході Захарівський сільський голова Віктор Гарбуз, настоятель Свято-Покровської церкви о. Андрій, який свого часу закінчив Захарівську школу, та методист районного відділу освіти Юлія Орлова. Усі без винятку учасники цього дійства отримали грамоти, а всі присутні мали змогу поласувати смаколиками від господинь зеленої садиби "Соломія" та хто бажав навіть покатався на яремівській бричці. Свято вдалося на славу!

Люби і знай свій рідний край
Люби і знай свій рідний край
Люби і знай свій рідний край
Люби і знай свій рідний край

Сергій Гайдук,
провідний методист із збереження культурної спадщини

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top