П’ятниця, 26 квітня 2024

^ Реклама ^
Здоров'я

Щоб святкова їжа була не лише смачною, а й безпечною

Щоб святкова їжа була не лише смачною, а й безпечною
Вся країна знаходиться в очікуванні свят — пасхальних та травневих. Більшість з нас планують провести їх ситно та різноманітно — хто вдома, а хто на природі. Тим паче, що серед українців давно стало традиційним за настання теплої погоди святкувати події та свята на лоні природи, за містом, на дачі.
^ Реклама ^

Тому, аби убезпечити містян та гостей міста від можливих негативних наслідків таких святкувань, Держпроспоживслужба нагадає основні правила безпечності вживання їжі в умовах "поза цивілізацією":
  1. Завчасно продумайте та створіть необхідний мінімум речей для дотримання особистої гігієни (запас води, в тому числі питної, засоби гігієни — мило, серветки тощо).
  2. Укомплектуйте аптечку з найбільш “ходовими” засобами (знеболювальними, антисептиками, перев’язувальними матеріалами, ентеросорбентами).
  3. Віддавайте перевагу приготуванню страв зі святкового меню в домашніх умовах або забезпечте наявність необхідних умов на природі (достатня кількість води для миття овочів і фруктів, дошок, ножів, посуду).
  4. При приготуванні страв з м’яса або риби ретельно дотримуйтесь правил термічної обробки страв, овочі та фрукти обов’язково мийте.
  5. При складанні меню краще виключити продукти та страви, які можуть швидко зіпсуватись (молочні продукти, майонезні салати, варені ковбаси, вершкове масло, кондитерські вироби з кремом тощо).
  6. Створіть необхідні умови для зберігання готових страв та продуктів. У спекотну сонячну погоду продукти, які швидко псуються, необхідно зберігати в спеціальному холодильному обладнанні (термосумки тощо) або вживати в першу чергу.
  7. Не використовуйте воду з невідомих джерел для питних та господарських потреб (миття овочів, фруктів, ножів тощо), не вживайте невідомі гриби та рослини.
  8. При купівлі продуктів та страв в магазині звертайте увагу на їх маркування, терміни придатності, умови зберігання та реалізації, цілісність упаковки, колір та консистенцію. Не купуйте харчі в місцях стихійної торгівлі або з рук приватних осіб.
  9. Не вживайте продукти, страви або напої при найменшій підозрі на їх недоброякісність або прострочені терміни придатності.

Притримуйтесь цих простих правил — зробіть своє свято безпечним!

Тетяна Кривошея,
в.о.начальника Управління Держпродспоживслужби в м.Світловодську

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top