П’ятниця, 26 квітня 2024

^ Реклама ^
Нам пишуть

Щодо функціонування Власівської медичної амбулаторії

Щодо функціонування Власівської медичної амбулаторії

Шановні депутати Світловодської міської ради шостого скликання М. Литвиненко, Л.Чекаленко, А.Подольський! Колектив комунального закладу "Центр первинної медико-санітарної допомоги м.Світловодськ", в тому числі Власівської амбулаторії, був неприємно здивований вашою необізнаністю в проблемних питаннях надання медичної допомоги мешканцям селища Власівка, які ви опублікували на шпальтах газети "Світловодськ вечірній" від 30 березня 2017 року №13(2431). https://svetlovodsk.com.ua/10485-hospital.html
^ Реклама ^

У складі нашого закладу амбулаторії №6 знаходиться з грудня 2015 року. Ми були вимушені взяти її на свій баланс, згідно рішення сесії Світловодської міської ради саме вашого скликання. Цим же рішенням було проведено розподіл функцій надання медичної допомоги Власівської амбулаторії між первинною ланкою (КЗ "ЦПМСД м.Світловодськ") та вторинною ланкою (Світловодська ЦРЛ). До функцій КЗ "ЦПМСД м. Світловодськ" відноситься надання амбулаторної медичної допомоги: обслуговування викликів лікарем до хворих дітей і дорослих та амбулаторний прийом, проведення маніпуляцій та щеплень, фізіотерапевтичне лікування, ЕКГ-діагностика, а до функцій Світловодської ЦРЛ входить рентгенодіагностика, робота лабораторії та стоматолога.

Хочемо Вам нагадати, що до приєднання до КЗ "ЦПМСД м.Світловодськ" амбулаторія довгий час була недоукомлектована лікарськими кадрами, не обслуговувались виклики до дорослого та дитячого населення, було багато скарг до місцевих та обласних органів влади щодо неналежного медичного обслуговування. Тривалий період не тільки дорослі, а й матері з хворими дітьми були вимушені їхати на прийом до лікарів КЗ "ЦПМСД м.Світловодськ". На момент приєднання Власівська амбулаторія не мала дозволу МОЗ України на медичну практику, медичні працівники тривалий час не проходили курси підвищення кваліфікації, не мали категорії та не були атестовані.

З грудня 2015 року амбулаторія укомплектована лікарями та медичними сестрами на 100,0%: медична допомога надається як на прийомах, так і на викликах додому трьома сімейними лікарями та одним педіатром, які атестовані та мають відповідні категорії. Крім того, амбулаторія забезпечена акушеркою, фельдшером та дев’ятьма медичними сестрами. При цьому прийом ведеться в три зміни з 7:45 годин до 18:00, виклики приймаються реєстратором до 11:30.

Навантаження з відвідувань на медичних працівників, які надають первинну медичну допомогу у Власівській амбулаторії виконуються згідно планової потужності і навіть більше: за день в середньому на прийомі у сімейного лікаря бувають 18-19 дорослих осіб, у лікаря-педіатра – 24-25 дітей (при нормі – 15 осіб), відвідувань вдома у сімейного лікаря: 7-8 дорослих та у лікаря-педіатра 9 дітей (при нормі – 6 осіб). Щоденно Центром виділяється санітарний транспорт для обслуговування віддалених викликів до хворих. Створено та оснащено в повному обсязі кабінет невідкладної допомоги, повністю оснащені та продовжують функціонувати процедурний кабінет та кабінет профщеплень. У фізіотерапевтичний кабінет закуплено УВЧ, придбано новий ЕКГ – апарат.

За підтримки селищної ради було відремонтовано дах амбулаторії. З метою економії коштів КЗ "ЦПМСД м.Світловодськ" встановлено тепловий лічильник та двері. Розпочато ремонт та поновлено електромережу та сантехобладнання, додатково закуплено комп’ютери, поновлено телефонний зв’язок, проведено інтернет. Для зручності населення було організовано відкриття аптечного пункту на території Власівської амбулаторії. І весь цей об’єм роботи КЗ "ЦПМСД м. Світловодськ" вдалося виконати протягом 2016 року.

Заплановано проведення ремонту приміщень, дооснащення обладнанням згідно вимог табелю, поновлення меблів та інші заходи по покращення умов роботи амбулаторії №6, але,на жаль, бракує коштів, тому сподіваємося і на вашу допомогу.

Щодо проблемних питань, висвітлених у вашій статті, а саме: робота рентгенкабінету та лабораторії, просимо звертатися за роз’ясненням до головного лікаря Світловодської ЦРЛ Котенка Ю.М., якому ви висловлюєте свою вдячність.

Щодо функціонування Власівської медичної амбулаторії
Щодо функціонування Власівської медичної амбулаторії
Щодо функціонування Власівської медичної амбулаторії
Щодо функціонування Власівської медичної амбулаторії
Щодо функціонування Власівської медичної амбулаторії
Щодо функціонування Власівської медичної амбулаторії
Щодо функціонування Власівської медичної амбулаторії

З повагою колектив КЗ "ЦПМСД м.Світловодськ", зокрема
головний лікар Шумейко Л.І.
завідувач амбулаторії №6 (розташованої в селищі Власівка) Боровик Ю.О.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top