П’ятниця, 26 квітня 2024

^ Реклама ^
Здоров'я Нам пишуть

Поверніть мешканцям Власівки повноцінну медичну амбулаторію! Новина з фото

Поверніть мешканцям Власівки повноцінну медичну амбулаторію!
Починаючи з 2011 року, деяким можновладцям дуже хотілося приєднати Власівську медичну амбулаторію до центральної районної лікарні. Але це питання було знято з розгляду обладміністрацією як таке, що не на користь громаді селища.
^ Реклама ^

У 2015 році це питання виникло знову, і проект рішення "Про приєднання Власівської медичної амбулаторії до КЗ ЦПМСД" похапцем включили до порядку денного позачергової сесії, що відбулася 25 вересня. На жаль, нам та депутатам, які підтримували нас (тобто були проти такого рішення), не вдалося відстояти амбулаторію. Коментар з цього приводу був опублікований у газеті "Світловодськ вечірній" у рубриці "Слово депутату" під заголовком "Коли рішення приймаються під тиском "зверху" (№40 від 1.10.2015р.).

Як же обслуговується багатотисячне населення селища у Власівській медичній амбулаторії сьогодні? Рентгенкабінет працює нерегулярно; з літа минулого року хворі не можуть скористатися такою простою, але необхідною медичною процедурою як ультразвук (зламалась якась деталь в апараті); з початку лютого не
працює лабораторія, тож хворим з високою температурою доводиться їхати до ЦРЛ, щоб здати аналізи тощо. Фінансування амбулаторії здійснюється за залишковим принципом, але ж субвенція з державного бюджету обраховується у відповідності до чисельності населення селища!

Шановні відповідальні, а швидше – безвідповідальні особи, які б мали перейматися питанням охорони здоров’я! Не називаємо ваших імен, але просимо повернутися обличчям до жителів селища. А якщо власівчани не потрібні місту та області, то радимо селищному голові Бабаченку А. Г. провести громадські слухання з питання приєднання Власівки до Полтавської області, знову порушивши це питання перед Верховною Радою України.

P.S. Жителі селища дякують головному лікарю Світловодської ЦРЛ Котенку Ю.М., який завдяки своєму лікарському обов’язку та за інерцією колишнього мера міста намагається розв’язувати болючі питання самотужки та підключаючи небайдужих спонсорів.

Депутати Світловодської міської ради шостого скликання:
М. Литвиненко, Л. Чекаленко, А. Подольський


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top