Четвер, 18 квітня 2024
Влада

Геннадій Зубко: на 15 жовтня стан підключення до опалення по Україні – 70% при стовідсотковій технічній готовності

Геннадій Зубко: на 15 жовтня стан підключення до опалення по Україні –  70% при стовідсотковій технічній готовності
Вперше в історії Незалежної України опалювальний сезон розпочався з огляду на температурний режим, а не за календарним принципом, – наголосив Віце-прем'єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, коментуючи результати моніторингу Мінрегіону щодо старту опалювального сезону.


За його словами, опалювальний сезон успішно розпочали на Волині, Хмельниччині, Житомирщині, Черкащині, Рівненщині, Івано-Франківщині, Сумщині, Тернопільщині, де станом на 15 жовтня підключення до тепла об’єктів соціальної сфери та житлових будинків становить від 90 до 100 відсотків. Загалом по країні цей показник сягає 70% при стовідсотковій технічній готовності систем до опалювального сезону.

"Розпочато опалювальний сезон й на Луганщині, але у Лисичанську та Рубіжному він має бути прискорений. Наразі маємо температурний режим, який зобов’язує подати тепло в оселі та соціальні об’єкти", – зауважив Геннадій Зубко. Він повідомив, що технологічно процес підключення до тепла від прийняття рішення триває 3-4 дні.


Водночас він наголосив, що існують проблеми в окремих населених пунктах, зокрема тих, де теплопостачальні підприємства перебувають в оренді.

"Так, наприклад, у Ніжині, що на Чернігівщині, лікарні, школи, житлові та адміністративні будинки досі не підключено до опалення. Причина – службова халатність керівництва місцевого підприємства ТОВ "Ніжинтеплокомуненерго" та відсутність належного контролю з боку місцевої влади. Така халатність має тягнути за собою відповідальність, і не лише адміністративну, а й кримінальну", – наголосив Геннадій Зубко.


За його словами, у Ніжині досі не укладено угоди на постачання тепла і не затверджено графік реструктуризації боргів підприємства перед НАК "Нафтогаз", які сягають 28 млн гривень.

Геннадій Зубко зауважив, що цього року Урядом прийнято низку рішень щодо оптимізації підготовки до опалювального сезону. Зокрема КМУ схвалено проект закону про реструктуризацію боргів підприємств теплокомуненерго, який найближчим часом буде подано до Верховної Ради.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top