П’ятниця, 17 травня 2024

^ Реклама ^
Відео Влада

Козярчук і його Команда констатують: важко, але небезнадійно Новина з фото Новина з відео

Козярчук і його Команда констатують: важко, але небезнадійно
Зрушення на краще — є. Потенціал для їхнього продовження — теж…Таким був основний лейтмотив пресової конференції, яку міський голова Валентин Козярчук і його заступниці провели 6 жовтня.


Відкриваючи зустріч із тутешніми ЗМІ, мер розпочав із маловтішної інформації: з наступного року сплата за енергоносії, що використовують бюджетні установи, покладено на міські бюджети — не так, як було раніше, коли і це, і виплату зарплат лікарям, вчителям та іншим бюджетникам, брав на себе держбюджет. Відтепер — лиш зарплата. А відтак, зазначив пан Валентин, надважливим завданням для влади нашого депресійного містечка є пошук додаткових резервів фінансування і жорстка економія. Відгукуючись на такі серйозні виклики, мер та його Команда засукали рукави і спільно з Податковою розпочали пошук цих самих резервів. Результат потішив — перевиконання міського бюджету за перше півріччя поточного року склало вісім мільйонів гривень. А те, що цей поступ має тенденції до наростання свідчать ще 4,2 мільйони, "роздобуті" лиш протягом останніх двох місяців!

Не оминув градоначальник похвалитися і пожвавленням інтересу до міста і в інвестиційному середовищі. Як приклад, він навів Маслосиркомбінат — у нього з’явився новий власник. Власник сей, за словами інтерв’юера, дуже вагався вкладати кошти — боявся, що його "мордуватимуть" різними перевірками, вимагатимуть "відкати" тощо. Але пан Валентин запевнив — цього він не допустить... І ось вже незабаром нове (старе) підприємство запрацює, наповнюючи міський бюджет і давши близько чотирьох сотень робочих місць світловодцям. Якщо так і буде — це стане позитивним сигналом і для інших грошовитих інвесторів безбоязно вкладати свої гроші у Світловодськ.

Козярчук і його Команда констатують: важко, але небезнадійно
Валентин Козярчук

До цьогорічних здобутків Козярчук зарахував і зрушення стосовно ремонту доріг. Звісно, сказав він, в ідеалі було би здійснювати їхній капітальний ремонт. Але, тим не менш, головні автомагістралі міста практично позбулися своїх ям — на краще вони (дороги) перетворилися невпізнанно.

"Зараз почали ремонтувати 3-тю Об’їзну дорогу"


Також розпочато ремонт і Інфекційного відділення Світловодської ЦРЛ. У чому, за словами градоначальника, місту надав суттєву допомогу народний депутат Олесь Довгий. Мер висловив сподівання, що вже до кінця поточного року даний ремонт буде завершено — як і ремонт 3-ї Об’їзної. Що ж до Довгого, то Козярчук, який ще нещодавно про нього практично не згадував, не говорячи вже про якісь там похвали на його адресу, на цій прес-конференції принаймні ще двічі згадав добрим словом нашого верховнорадівського репрезентанта: і коштами допоміг — для закупівлі електронного табло для міського спорткомплексу, і коштами допоможе — задля благоустрою центру міста на відтинку вулиці Бойка від того ж таки спорткомплексу і до Приморської…

"Тож, я дуже сподіваюся, що у наступному році нам вдасться перевтілити наш центр — як приклад європейського розвитку міста", — висловив сподівання Козярчук, після чого без всяких "преамбул" перейшов до міського управління освіти…


Хоча, варто зазначити, що особливої уваги на нині опальному начальникові цього управління Геннадієві Френкелю він не зосереджував — натомість журналістам було роздано по стосу документів у яких детально зафіксовані факти "гріхопадіння" головного освітянина, починаючи ще з 2002 року: і закупівля "неправильних" харчів для дошкільних і шкільних закладів, і марнотратство "опалювальних" бюджетних грошей вкупі з іншими порушеннями фінансової дисципліни тощо. Разом з тим, він висловив відверті подив і розчарування від того, що депутати на останній сесії міськради 27 вересня своєю більшістю не пристали на його пропозицію щодо злиття двох управлінь — освіти з молоддю та спорту — в одне, де, скоріш за все, для Френкеля вакансії би не виявилося… А от щодо ще одного начальника — КП "Житлосвіт-2012"Микити Письменного, то тут градоначальник був абсолютно категоричним: начальником він працювати вже не буде — хай тільки-но з лікарняного вийде… Письменному "інкримінується" те, що на автостоянці очолюваного ним підприємства під час нещодавньої нічної перевірки виявлено купу "лівих" машин. Це таке порушення, переконаний мер, яке цього разу не дасть порушникові підстав поновитися на своїй посаді "по суду" — як се він зробив після не вельми юридично-грамотного звільнення попередником Козярчука Юрієм Котенком. Тоді суд поновив пана Микиту та ще й з виплатою йому понад сотні тисяч гривень — зарплата за вимушений прогул.

Козярчук і його Команда констатують: важко, але небезнадійно

…Безумовно, у переддень осіннє-зимового періоду, голова не міг оминути питання СП ТОВ "Світловодськпобут". Він, зокрема, зачитав листа від НАК "Нафтогаз України" з нагадуванням, що наші теплопостачальники за опалення бюджетних установ завинили за спожитий газ 21,4 мільйона гривень. Далі у листі — попередження: блакитне паливо відтепер для тутешніх бюджетників відпуститься лиш у разі повного погашення оцієї заборгованості… Розуміючи всю складність ситуації, що склалася, пан Валентин, за його словами, ще з квітня почав завалювати листами обласних владно-правоохоронних очільників і їздити до них на перемовини. А потім, бачачи безперспективність спілкування щодо цього з Кропивницьким, він пішов вище — до Києва… Про результати цих листувань і вояжів він не розповів і, зазначивши, що йому "багато чого вдалося", переключився на характеристику одного із попередніх власників "Світловодськпобуту" — ТОВ "Політрейд": і борги багатомільйонні допустили, і котельні позакладали під мільйонні кредити, і таке інше, і тому подібне.

"За минулий опалювальний сезон, коли ми почали господарювати на "Світловодськпобуті", нам вдалося скоротити заборгованість на 12 мільйонів гривень. Оце — реальний результат справжнього господарювання! От, якби у такому формати і працювало підприємство — кожного року міський бюджет би поповнювався реальними грошима", — підкреслив градоначальник.


Олена Балюк, перша заступниця міського голови головно розповіла про те, як виконується нею основна "установка" шефа — зосередиться максимально на питаннях поповнення міського бюджету. Пані Олена переважно оперувала цифрами, які в цій царині (поповнення міського бюджету) мають тенденції до зростання. Так, за дев’ять місяців цього року було зібрано 55,3 мільйона гривень - що на 17,1 мільйона більше, аніж за аналогічний період минулого року. Основним напрямком діяльності у цій площині є податки з доходів фізичних осіб, які, наголосила віце-мер, передовсім залежать від легалізації трудової діяльності. Свою провідну роль тут зіграла інтенсифікація роз’яснювально-консультаційних спілкувань як у середовищі підприємців, так і серед найманих працівників: з початку року було здійснено 635 виїзних рейдів безпосередньо на підприємства… По зборам від акцизного податку зібрано цьогоріч 7,1 мільйон гривень — на 3,2 мільйона більше, ніж у 2015 році. Це означає, підсумувала Балюк, що підприємці, відчуваючи всю серйозність намірів влади, придбавають і ліцензії відповідні, і касові апарати, і взагалі, намагаються працювати "по-білому".

Козярчук і його Команда констатують: важко, але небезнадійно

Анна Нестеренко, заступниця міського голови з комунальних питань, теж витримала свою доповідь в оптимістичному ключі. Зокрема, вона розповіла про об’єкти, на яких ремонтні роботи розпочинаються буквально від сьогодні. Так, нарешті розпочинаються роботи з усунення "порепаності" багатоквартирного будинку на Приморській,24 — досвідчений підрядник, компанія "Кіровоґраджилстрой" з Кропивницького, сказала пані Анна, вже завозить необхідне обладнання і будівельні вагончики розташовує коло того будинку. Не менш розлого розповіла вона про грядущий перебіг ремонту "інфекційки", додавши, що хворих звідти переміщено на 4-й поверх сусідньої лікарні.

…Планується, що на обох названих об’єктах роботи, між іншим, коштом державної субвенції, триватимуть протягом двох місяців. Не оминула пані Анна до інформації про дорожньо-ремонтні роботи додати про інтенсивність ремонту вуличного освітлення — за короткий термін воно відновлено на шістьох вулицях: Табурищанська, Котляревського, Крилівська, Сухомлинського, Софіївська, Січових стрільців, Золотарівська. А ще оновлення невдовзі зазнають сміттєві майданчики — вже закуплено 23 нових сміттєвих баки. Також під "патронатом" головної комунальниці започатковано роботу такого собі Комітету доступності — головним завданням якого є створення сприятливого середовища для людей з обмеженими фізичними можливостями… Стосовно централізованого опалювального сезону, Нестеренко переконана, що він розпочнеться, як і рекомендує Кабмін — 17 жовтня.

"Але, якщо раніше буде три добі поспіль нижче 8 градусів тепла — розпочнемо раніше", — підсумувала вона.


У розділі журналістських запитань, наше видання привернуло увагу інтерв’юерів до ґвалту у соціальних мережах, який виклало чи-то рішення, чи-то розпорядження тутешніх властей стосовно регламентації масових заходів — дехто угледів у цьому замах міської влади на конституційні права громадян… Так, підтвердила Олена Балюк, виконавчий комітет опрацював запит депутата міськради Оксани Гуцаленко, каталізатором якого виступили численні скарги мешканців, які не мають спокою від різних всеношних гучних вечірок у розважальних міських і навколишніх закладах.

"Реагуючи на запит, нами було розроблено проект рішення, яке має регулювати такі взаємини і оприлюднено його — як того вимагає Закон "Про регуляторну політику". Тобто дане рішення має пройти процедуру регуляції протягом місяця і лиш після всіх доповнень та зауважень його буде винесено на затвердження міської ради. І повірте, жодним чином дане рішення не буде обмежувати конституційні права наших громадян".



Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top