Середа, 24 квітня 2024

^ Реклама ^
Віталій Асауленко Влада

Якщо заступника з питань ЖКГ суд визнає винним — туди йому й дорога... Новина з фото

Якщо заступника з питань ЖКГ суд визнає винним — туди йому й дорога...
Таку думку висловив міський голова Валентин Козярчук 22 листопада на черговій пресовій конференції. Окрім говорених-переговорених тем, про які вже знають, напевне, й дошкільнята, пролунало й парочка новеньких "ноток"
^ Реклама ^

Як і варто було очікувати, розпочав градоначальник із 43 сесії міськради, яка, у порівнянні з попередніми сесіями, 21 листопада пронеслась в одну мить — за якихось сім годин… То добре, резюмував пан Валентин, що так швиденько порішали питання життєдіяльності міста. А от те, що більшість обранців взяли і зняли секретаря МР Юрія Сапянова — не добре. От наразі він і розмірковує (від прийняття рішення у нього є три дні): погодитися із більшістю чи накласти на рішення своє вето. Тобто, перед градоначальником стоїть дилема: або "прогнутися", що так не притаманно людині, яка за свій тотем має крутолобого бичка, або — вето, яке не менш вперті обранці намагатимуться будь-що подолати. А це — новий виток ескалації напруження між представницькою і виконавчою гилками влади у місті.

Так поступово хід прес-конференції увійшов у топ-тему останньої доби, про що гудять світловодці і наповнені тутешні й обласні інтернет-ресурси — затримання на хабарництві заступника міського голови з питань ЖКГ і першого заступника голови Світловодської РДА, які, за версією слідства, вимагали 150 тисяч гривень від одного підприємця, який планував біля сміттєзвалища, що розташоване на землі Павлівської сільської ради, утворити сміттєпереробний заводик…

Відповідаючи, градоначальник не вельми був охочий до коментарів, мовляв, слідство розбереться. Я зайшов з іншого боку: чи відомо щось міському голові, який постійно розповідає про різні енергозберігаючі технології, про отого підприємця, який щось там затівав на сміттєзвалищі? Та ні, відповів Козярчук, про того підприємця і про те, що він затівав на сміттєзвалищі йому практично нічого не відомо по тій простій причині, що землі того сміттєзвалища належать Павлівській сільраді. А от те, що це сміттєзвалище віднедавна узаконене і перебуває в оренді КП "ККП" стало для градоначальника не зайвим приводом згадати про Анну Нестеренко, яка до Дмитришина була його "комунальною" заступницею. Саме пані Анні пан Валентин віддає належне в цьому самому узаконенні, що категорично унеможливило розвиток у Світловодську львівського сценарію, коли цим літом "аромат" тамтешнього сміття відчувався по всій Україні, включно із нашим містом. На місце Нестеренко він запросив Дмитришина. Тож, додав пан Валентин, якщо мого заступника суд визнає винним — туди йому й дорога… Тож, якщо панові Дмитрові "туди й дорога", то пан Валентин не виключає повернення пані Анни в "осиротіле" крісло своєї "комунальної" заступниці.

Ще ваш кореспондент поцікавився у інтерв’юера ось-ось грядущим об’єднанням територіальних громад… Тема, з усього було видно, не вельми для мера говірка: Андрусівка, об’єднавшись з Подорожнім, територіально "обрізала" межування Світловодська з деякими іншими селами, а ті, що межують, і досі (з літа) не дали відповідь на пропозицію градоначальника обмізкувати це саме об’єднання, та й та ж Павлівка щось мудрує, Власівка ж спить і бачить себе у складі Полтавської області… Одним словом, добровільне ОТГ, а відтак мільйонні підйомні з держбюджету за цю саму добровільність нам вже не світять.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top