Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
ТОП-новини Події Авто

Залізні «П» врятують внутрішні світловодські дороги від фур? (УТОЧНЕНО)

Залізні «П» врятують внутрішні світловодські дороги від фур? (УТОЧНЕНО)
Дожилися! Поліція і громадськість добиваються від влади вже не асфальтування міських магістралей, а хоча б здерти залишки старого асфальту, скалки якого мають властивості поліцейського "їжака".
^ Реклама ^

8 вересня в актовій залі міськрайонного поліційного відділку відбулася зустріч начальника міськрайвідділу поліції Андрія Гулого, старшого інспектора та інспектора поліції, відповідальних за безпеку дорожнього руху (ДАІ сьогодні перебуває на стадії реформування), двома Юріями — Ковальовим і Ліненком відповідно, з громадськістю. Варто, також, зауважити, що зустріч ця була зініційована самими правоохоронцями… "Дорожні" поліцейські по обидва боки від Гулого (та й сам Гулий) закцентували увагу на тому, що лейтмотивом зустрічі є дорожньо-безпекові питання.

І дійсно, проблематика вкрай незадовільного асфальтного покриття тутешніх, головно, об’їзних доріг Світловодська стала аховою — великовантажні фури, аби не роздовбати свої "ходові" на 2-й та 3-ї Об’їзних дорогах та на Єґорова, пнуться перетнути Світловодськ, ігноруючи заборонні знаки, і центральною вулицею, і Б. Хмельницького, і Приморською. Але крихкий асфальт на них, не розрахований на такий транспорт, швидко псується. Та водії-далекобійники обирають у таких випадках ігнорувати обмежувальні знаки — краще незначний штраф сплатити, аніж набагато більше витрачатися на ремонт і відновлення свого транспорту, що проїхався нашими об’їзними… Ковальов, зокрема, продемонстрував задокументовані дані того, що на Єґорова "здохла" (і стоїть зараз) великовантажна фура, водій якої, мав необережність дотримуватись дорожніх правил і поїхав саме цією вулицею. В результаті - знівечив "ходову" своєї фури, що застрягла на наших "неприступних" теренах на невизначений термін. Через що начальство фірми, якій належить той транспорт, сповнене "капіталістичної" рішучості судитися з місцевою владою через збитки, завдані фірмі катастрофічним станом тутешніх дорожніх "артерій"

Залізні «П» врятують внутрішні світловодські дороги від фур? (УТОЧНЕНО)

Дуже прикро — а громадськість погодилась — що міська влада, знехтувавши офіційним запрошенням, цю зустріч проігнорувала. Бо ж поліція прагнула запропонувати почати врешті якимсь чином взаємодіяти у вирішенні окресленого питання. Ну, наприклад, як зазначив Гулий, правоохоронці хотіли визначитись з обмеженням руху великовантажного транспорту через місто. А саме — встановити у вигляді металевої літери "П" висотні обмежувачі, які би не дозволяли зависоким (важким) фурам в’їжджати на Героїв України, Хмельницького тощо. А ще (як ознака нинішніх скрутних часів) на вулицях там, де дозволяється такий рух — не ремонтувати їх, а всього-на-всього — їх вирівняти. Адже залишки старого покриття там перетворились на шипи, що дірявлять шини, а ями, які чергуються з тими залишками, такі глибокі, що навіть вантажівки "деруть" свої паливні баки.

"Ми тут вже не ведемо мову про ремонт цих доріг — ми хотіли звернутися до міської влади з пропозицією організувати розчищення від старого асфальту (вирівнювання) таких ділянок за допомогою грейдерів. Адже у Світловодську є кілька підприємств, які, також, використовують великовантажний транспорт… На наше переконання, влада могла би звернутись до керівників цих підприємств з проханням залучити на ці цілі їхню дорожню техніку", — зауважив Гулий.


…Присутня на зустрічі громадськість зголосилась зарадити поліції спільно із нею дороги міста патрулювати. А представники представницької влади, міськдепи Вадим Степанець, Андрій Москаленко та секретар міськради Юрій Сапянов запевнили її (поліцію), що докладуть своїх зусиль для того, щоб до "дорожньої" справи долучились і виконавча влада: як щодо вирішення питання стосовно обмежувальної для фур залізної "П", так і стосовно "грейдерного" питання.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top