П’ятниця, 19 квітня 2024
Освіта Корисна інформація

Один день з життя першокласника

Один день з життя першокласника
Батькам на замітку.


  1. Вранці піднімайте дитину спокійно, з посмішкою та лагідним словом. Не згадуйте вчорашні прорахунки, особливо дрібні, не вживайте образливих слів.
  2. Не підганяйте її. Розраховувати час — це ваш обов’язок.
  3. Не випроваджуйте дитину в школу без сніданку: в школі вона багато працює, втрачає силу.
  4. Відправляючи дитину до школи, побажайте їй успіхів, скажіть декілька лагідних слів, зауважте, що ви поважаєте її старанність і працьовитість, що любите її не зважаючи ні на що. Уникайте подібних застережень: "Дивись, поводь себе гарно!", "Щоб мені не було за тебе соромно!" тощо.
  5. Забудьте фразу "Як ти вчився? Поводив себе гарно?". Зустрічайте дитину спокійно, не засипайте її запитаннями. Дайте їй розслабитись після важкого робочого дня. Коли дитина збуджена і хоче з вами чимось поділитися, не відмовляйте їй у цьому, вислухайте.
  6. Якщо дитина замкнулась у собі, її щось турбує, не наполягайте на поясненні, нехай заспокоїться.
  7. Зауваження вчителя вислухайте у відсутності дитини, а вислухавши, не поспішайте сварити дитину. І говоріть з нею спокійно.
  8. Одразу ж після шкільних уроків не виконуйте з дитиною вдома розвивальні заняття. Дайте дитині 2-3 години для відпочинку, гри, спілкування.
  9. Не давайте дитині виконувати завдання без перерви. Після кожних 15-20 хвилин будь-якого розумового навантаження дитині необхідно відпочити 10-15 хвилин.
  10. Давайте дитині працювати самостійно, не стійте над нею. При необхідності — допоможіть їй, підтримайте словами: "Ти все вмієш", "Давай поміркуємо разом".
  11. При спілкуванні з дитиною не удавайтесь до виразу: "Якщо ти будеш добре вчитися (поводити себе), то..."
  12. Протягом дня знайдіть півгодини для спілкування з дитиною. У цей час найважливішими повинні бути її справи.
  13. У сім’ї повинна існувати єдина тактика спілкування дорослих з дитиною. Всі суперечки щодо її навчання і виховання вирішуйте без неї. Частіше звертайтесь до літератури для батьків.
  14. Звертайте увагу на стан здоров’я дитини. Найчастіше об’єктивні показники втоми: головний біль, поганий настрій.
  15. Не нагадуйте дитині перед сном про неприємні речі, про роботу. Почитайте книгу і допоможіть дитині розслабитись. Розмовляйте тихим, спокійним голосом.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top