Четвер, 28 березня 2024
Здоров'я

Епідемічна ситуація у Світловодську — відносно спокійна, антирабічної вакцини немає, а покуси є

Епідемічна ситуація у Світловодську — відносно спокійна, антирабічної вакцини немає, а покуси є
Держсанепідслужба інформує про стан інфекційної захворюваності, зареєстрованої по місту за період з 28 листопада по 12 грудня 2015 року.


Епідемічна ситуація в місті Світловодську по інфекційній захворюваності залишається відносно спокійною. За вказаний період не зареєстровано спалахів та групових випадків захворювань, пов'язаних із централізованим водопостачанням, об'єктами харчової промисловості, громадського харчування та іншими об'єктами підвищеного епідемічного ризику (організовані дитячі колективи, лікувально-профілактичні заклади, закриті спеціалізовані заклади).

При цьому до держсанепідслужби надійшло 5 екстрених повідомлень про встановлення попереднього діагнозу "гострий гастроентероколіт", з них у дітей — 2 (учень школи-інтернату та дитина, яка не відвідує організовані дитячі колективи). Імовірними чинниками передачі інфекції були: недотримання особистої гігієни при вживанні харчових продуктів, їх неправильне зберігання, порушення правил догляду за дитиною та недотримання дієтичного харчування).

Продовжується реєструватись захворюваність на ГРЗ. За період з 28 листопада по 12 грудня на ГРЗ захворіли 453 мешканці міста, з них 344 — діти. Епідпоріг захворюваності не перевищений, але спостерігається підвищення захворюваності на 21% відносно минулого тижня. Тож знову звертаємось до всіх городян вже зараз подбати про заходи профілактики грипу, в тому числі у вигляді щеплень.

Також за звітний період серед світловодців зареєстровано 3 випадки мікроспорії та 1 випадок корости. В тому числі серед дорослих. Тому, шановні батьки, зверніть увагу на дотримання вашими дітьми правил особистої гігієни та не забувайте самі дотримуватись їх.

Зареєстровано 4 випадки вітряної віспи, по 1 випадку хронічного гепатиту С та інфекційного мононуклеозу, 3 випадки туберкульозу та 1 випадок скарлатини.

Випадків покусів за два тижні грудня — 3, з них дітей — 1. В 2-х випадках покуси здійснені тваринами відомими, за ними встановлено ветнагляд. В 1-му випадку — бродячою твариною, постраждалому призначено курс антирабічного лікування, провести яке на даний час проблематично, бо антирабічна вакцина в лікувальній мережі відсутня. На жаль, така ситуація склалася не лише в нашому місті, але й по всій Україні. Питання централізованого постачання антирабічної вакцини наразі вирішується.

Тетяна Кривошея,
заступник начальника санітарно-гігієнічного відділу
Олександрійського ММРУ ГУ ДСЕС у Кіровоградській області


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top