П’ятниця, 03 травня 2024

^ Реклама ^
Нам пишуть

Відкрите звернення до новообраного Світловодського міського голови Валентина Козярчука

Шановний пане Голово! За результатами виборів до органів влади м. Світловодська, згідно чинного законодавства України про вибори до місцевих органів влади, Ви обрані міськім головою. За Ваше обрання на цю посаду віддали голоси 15,2% від чисельності тих, що взяли участь у голосуванні (43,6% від числа виборців, включених у списки). Тож, на нашу думку, Вам доведеться додати значних зусиль, щоб підняти авторитет та дієвість міської влади і довести її спроможність вирішувати актуальні проблеми міста в інтересах громади, а їх дуже багато.
^ Реклама ^

1. Реформування житлово-комунального господарства, скоротивши чисельність підприємств з утримання житлових будинків до оптимального рівня, з умовами високої якості обслуговування в інтересах мешканців міста, та зменшення тарифу на обслуговування. Розмови про ОСББ потребують всебічного обговорення із громадою на загальноміських зборах мешканців багатоквартирних будинків. Рішення повинні прийматися консенсусом для недопущення соціального вибуху.

2. Ваш попередник Ю.Котенко припустився порушення чинного законодавства України про працю під час звільнення з посад двох начальників ЖЕКів (Є. Кармаліта та М.Письменний).Суд поновив їх на роботі та постановив сплатити гроші за вимушений прогул – близько 160,0 тис. грн. Кармаліті і трохи менше Письменному. Не допустіть, щоб ці гроші сплачували підприємства, бо не вони укладали із ними контракти - а міській голова. І звільнив їх з порушенням закону міській голова. Тож він і повинен сплатити ці гроші - працівники ЖЕКів не повинні страждати за помилки інших, бо в них вже йде затримка заробітної плати.

3. Пропонуємо розглянути питання щодо відміни тарифу на вивезення ККП побутових відходів, затверджений рішенням міськвиконкому від 25.02.2015 року № 139 як необґрунтований та завищений у 5 разів. На наші звернення з цього питання попереднє керівництво міськвиконкому не реагувало. Варто звернути Вашу увагу на тарифну політику і з інших питань: а) чому місто має свою інфраструктуру щодо водо-забезпечення, знаходиться на березі водосховища, а тариф - один з найвищих в Україні?; б) на тепло-забезпечення - мешканці вже неспроможні сплачувати за опалення; в) на житлово-комунальні послуги, які мешканці сплачують при низькому рівні обслуговування та невиконанні ряда робіт.

4. Необхідно докласти зусиль до повернення до міського бюджету коштів за: а) т/х "Крим" ЦВПВ, який було розпилено на металобрухт і кошти зникли; б) бронзовий пам’ятник Леніну, який був викрадений із КПП - громада до цього часу не має інформації про цю справу (хто винен і де гроші).

5. Ваш попередник Ю.Котенко анонсував будівництво шисти районованих міні-котелень, та заміну діючого проекту тепло-забезпечення міста на новий та на видачу, без винятків, дозволів на встановлення систем індивідуального опалення у багатоквартирних будинках без урахування інтересів більшості мешканців цих будинків. Це питання потребує всебічного вивчення незаангажованими фахівцями та обговорення на громадських слуханнях. Також нас цікавить, яким чином виникли комплекти шисти міні-котелень і хто їхній власник? Не допустити ліквідації централізованого тепло-забезпечення та підвищення тарифів.

6. Встановити контроль за ціноутворенням на товари повсякденного попиту, особливо - на харчові. Міськвиконком дає дозвіл підприємцю на проведення підприємницької діяльності у місті, але не передбачає контролю за обґрунтованістю цін та за якістю продуктових товарів в інтересах громади для збереження купівельної спроможності населення.

7. Включити до планів заходів з розвитку міста на 2016 – 2017 роки реконструкцію вулиці Конька як історичної, з якої починалося місто. Вирішить питання опалення квартир 8-ми квартирних будинків.

8. Вирішити питання щодо: а) будівництва у місті комунальних лазень; б) відкриття муніципальних аптек для пенсіонерів, малозабезпечених громадян, соціальних, муніципальних їдалень для тих же категорій населення.

9. Вирішити проблему ремонту: а) вулиці Єгорова до АЗС на в’їзді до міста; б) організувати ремонт внутрішньо-дворових доріг, проїзної частини вулиць та тротуарів. Ремонт проїжджої частини вулиці зараховувати тільки за умови ремонту пішохідних тротуарів; б) треба покращити освітлення вулиць та дворів багатоквартирних будинків. В осінньо-зимовий період освітлення вулиць та дворів повинно вимикатися не раніше 23.00.

10. На наш погляд, рух міського транспорту, в інтересах громади міста повинен бути сумісним із розкладом руху поїзду на Недогарки, особливо у вечірній час. Маршрутні таксі повинні закінчувати свою роботу о 24:00. Із 21:00 до 24:00 рух чергових маршруток здійснювати з інтервалом не більше 30 хвилин.

11. Пропонуємо повернути у власність громади землю на перехресті вулиць Ювілейна та Леніна у зв’язку із тим, що інвестор нічого на ній не робить, свої обіцянки не виконує, ніякого будівництва не веде, знищивши частину лісосмуги.

12. Важливо прийняти рішення по упорядкуванню у лікувальних закладах міста так званих "благодійних внесків". Громадяни не знають, за що вони платять - якою постановою або угодою це передбачено. Чому ні в поліклініці, ні в хірургічному лікувальних корпусах немає доступної для пацієнтів інформації з цього питання?
Бажано, щоб громада прозоро, що місяця у ЗМІ, мала Ваші повідомлення про проведення заходів місцевого значення, їх результативності, особливо у боротьбі із корупцією на основі реальних, доведених в установленому порядку справ .

Ми навели до Вашої уваги тільки частку питань, які турбують громаду міста. Адже цим перелік міських проблем не закінчується. Але громада має відчувати Вашу результативну працю щодо реалізації питань, про які ми Вас повідомили. Усі Ваші дії по їх реалізації матимуть підтримку громади та співпрацю з Вами.

Бажаємо успіхів у результативній роботі на користь громади міста!

Голова ОГО "Громадська рада м. Світловодськ" В.Павлов
Заступник голови ОГО "Громадська рада м.Світловодськ" В. Мулява
Голова Обласної ради профспілки енергетиків та працівників електротехнічної промисловості Л.Липко
Редактор газети "Світловодськ інформ" В.Асауленко
Голова міської ради профспілки освітян Н. Пилєнок
Голова ГО офіцерів звільнених у запас або відставку М. Вдовіченко
Голова територіальної ветеранської організації ЖЄК-1 М. Мартиненко



Від редакції: стилістику і орфографію авторів збережено.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top