П’ятниця, 26 квітня 2024

^ Реклама ^
Корисна інформація

Служба мереж, ЕХЗ на посту безпеки та безаварійності

Служба мереж, ЕХЗ на посту безпеки та безаварійності
Сьогодні Світловодське управління по експлуатації газового господарства, незважаючи на економічні, фінансові труднощі, властиві не тільки нашому підприємству, докладає всіх зусиль для реалізації заходів щодо безаварійної та надійної роботи систем газопостачання. Одними з основних завдань підприємства є безперебійне і безпечне постачання газу споживачам м.Світловодська, Світловодського та Онуфріївського районів, а також втілення передових рішень для економного використання природного газу.
^ Реклама ^

Незважаючи на труднощі з оплатою за природний газ, Світловодське УЕГГ безперебійно і безаварійно забезпечує споживачів м. Світловодська, смт. Власівки та населених пунктів Світловодського та Онуфріївського районів газом, виконує заміну старих газопроводів, веде будівництво нових. Оскільки одним з основних завдань управління експлуатації газового господарства є безперебійне та безаварійне газопостачання споживачів міста та району природним газом, то для цього нашим підприємством постійно проводяться роботи з реконструкції та модернізації існуючого газового господарства. Поліпшенню підлягають усі сфери діяльності - від заміни газопроводів і газорегуляторних пунктів до поліпшення умов роботи наших співробітників.

Експлуатацією систем газопостачання міста та районів і підтриманням їх у робочому стані займаються приблизно 40 працівників Світловодського управління по експлуатації газового господарства, які працюють в будні, вихідні та святкові дні для забезпечення безпечного і безаварійного газопостачання споживачів природного газу. Постійно виконуються роботи з капітального ремонту, замінюються на нові дворові газопроводи з цокольними вводами в житлових будинках. При експлуатації об'єктів газопостачання передбачається: обходи, технічне та комплексне приладове обстеження, ремонт зовнішніх та підземних газопроводів, газорегуляторних пунктів, а також систем електрохімічного захисту газопроводів.

Працівники служби часто зустрічаються із проблемою забудови виходів із землі газових труб, фасадних газопроводів, вимикаючих пристроїв, що заважає їх своєчасному обслуговуванню та ремонту, а в разі аварії - відключенню. Будівництво гаражів, кіосків, магазинів на газопроводі істотно ускладнює його нормальне обслуговування, що може призвести до аварійних ситуацій. Нагадуємо, що нагромадження матеріалів, організація стоянок автотранспорту, посадка дерев, будь - яке будівництво ближче двох метрів до газопроводу ЗАБОРОНЕНО! Для визначення витоку газу цього року ВАТ "Кіровоградгаз" була придбана сучасна мобільна установка з пошуку витоків газу на підземних газопроводах, яка являє собою позашляховий автомобіль, оснащений високочутливим газоаналізатором французького виробництва зі спеціальним програмним забезпеченням що виконує обробку, зберігання інформації, побудова графіків замірів.

За графіком виконується планово-технічне обслуговування внутрішньобудинкової системи газопостачання, в ході якого виявляється самовільно встановлене газове обладнання з наступним відключенням від газопостачання та складанням актів, проводяться повторні інструктажі з населенням з безпечного користування газом, поширюються різного роду пам'ятки, плакати. Однак, використання природного газу в побуті стало настільки звичайним, що споживачі часто забувають про безпеку газокористування, створюючи тим самим аварійні ситуації, які, на жаль, іноді закінчуються трагічно. Для того, щоб природний газ працював виключно на благо споживачів, необхідно пам'ятати - наша безпека залежить від нас.

Юрій Васильков,
начальник служби мереж та ГРП Світловодського УЕГГ


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top