Четвер, 02 травня 2024

^ Реклама ^
Здоров'я

Увага! Лідери серед інфекційної захворюваності змінились Новина з фото

Увага! Лідери серед інфекційної захворюваності змінились

Незважаючи на те, що станом на 21 вересня 2015 року епідемічна ситуація в місті Світловодську по інфекційній захворюваності залишається відносно спокійною, на території міста не зареєстровано спалахів та групових випадків захворювань, актуальною на даний момент стає захворюваність на грип та ГРЗ.
^ Реклама ^

Так, за період з 12 по 18 вересня зареєстровано 194 мешканців міста, в т.ч. 74 — дитячого віку. Враховуючи, що епідпоріг ще не перевищений, наразі — оптимальний час за проведення щеплень проти грипу. Адже в такому разі у організму буде час "підготуватись" та виробити імунітет завчасно, щоб в період підвищеної захворюваності витримати "натиск" вірусів.

Не менш актуальними залишаються і правила "поводження" з харчовими продуктами: за вказаний період зареєстровано 4 випадки захворювання з попереднім діагнозом "Гострий гастроентероколіт", з них у дітей — 3 випадки, в т.ч. у 1 школяра та 1 дитини, що відвідує садок. Захворювання з відвідуванням організованих колективів не пов’язані.

Серед імовірних чинників передачі інфекції фігурують "старі знайомі": порушення правил догляду та режиму харчування дитини, вживання продуктів з простроченим терміном зберігання, порушення правил обробки харчових продуктів (немиті фрукти, овочі). Тому знову звертаємо увагу населення міста на необхідність дотримання правил зберігання та обробки харчових продуктів, вживання їх в межах терміну зберігання. Батькам маленьких дітей радимо дотримуватись вікових режимів харчування дітей, правил особистої гігієни та прививати їх своїм малюкам.

Також за звітний період зареєстровано 6 випадків ентеробіозу та 1 випадок інфекційного мононуклеозу, 1 випадок туберкульозу (попередній діагноз).

Випадків покусів за минулий тиждень — 6, з них дітей — 1. У 3-х випадках покуси здійснені собаками відомими, встановлено ветнагляд за тваринами, та 3-х — бродячими, постраждалим призначено курс антирабічного лікування..

Тетяна Кривошея,
заступник начальника санітарно-гігієнічного відділу
Олександрійського ММРУ ГУ ДСЕС у Кіровоградській області.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top