Неділя, 28 квітня 2024

^ Реклама ^
Політика

«Об’єднання Самопоміч» зареєструвало осередок у Світловодську

«Об’єднання Самопоміч» зареєструвало осередок у Світловодську
Як стало відомо, одна з найпотужніших та рейтингових партій в Україні — політична партія "Об’єднання Самопоміч" зареєструвала свій осередок у нашому місті. Ми не могли оминути цю подію, а тому звернулися до керівника Світловодського осередку партії Олександра Оди з проханням відповісти на декілька запитань.
^ Реклама ^

— Пане Олександре, перше запитання: чи буде осередок політичної партії "Об’єднання Самопоміч" приймати участь у місцевих виборах і в чому буде полягати його діяльність у місті?

— Так, наша політична сила буде обов’язково брати участь у виборах до Світловодської міської ради. Це пов’язано, насамперед, з тим, що головна мета партії: побудувати країну, місто, в якому хочеться жити, створити на місцях сильну, заможну громаду. Так, наше місто дуже перспективне для розвитку туризму, створення інфраструктури для розвитку велосипедного спорту, тощо. А згідно нових змін в законодавстві, кошти зібрані у вигляді туристичного збору будуть залишатися не в загальному, а в міському бюджеті, що дасть змогу направляти ці гроші на розвиток міста: ремонт доріг, закупівлю необхідного та сучасного обладнання для лікарень, дасть змогу збільшити кількість послуг та покращити обслуговування в сфері житлово – комунального господарства, тощо.

Крім того, щоб не допустити відтоку молоді з міста, особливу увагу будемо приділяти на необхідність залучення інвестицій у місто, що дасть можливість для створення нових робочих місць. На сьогодні, ситуація щодо працевлаштування в Світловодську дуже плачевна: так, згідно офіційної інформації за січень — березень 2014 року в нашому місті на нові робочі місця було працевлаштовано 175 осіб, а за аналогічний період в цьому році — тільки 31 особа.

Обов’язково необхідно приділити увагу створенню умов для розвитку підприємницької діяльності в місті. Нажаль, і в цьому питані тенденція є негативною. Так, протягом перших 6-ти місяців 2015 року кількість зареєстрованих підприємців в Світловодську зменшилася на 141 одиницю, а це знову ж таки приводить до зменшення податків, робочих місць, погіршенню соціально-економічного рівня життя людей.

Актуальним є питання оформлення субсидій. Наш осередок не може обійти це питання стороною, оскільки завищені тарифи є загальною проблемою для всього населення, і особливо, в цьому потерпають незахищені верстви населення, люди похилого віку, і наше завдання, щоб у цих людей не було жодних перепон та проблем в оформленні субсидій. Це питання у нас знаходиться під особливим контролем.

Є багато невирішених питань і в сфері транспортного забезпечення містян: недотримання графіку руху, недостатня кількість пільгових місць, неналежна якість перевезень та стану транспорту, непрозора цінова політика проїзду в місцевих маршрутках.

Існує багато і інших проблем, як загальних для маленьких міст України, так і специфічних для нашого міста, якими і буде опікатися наш осередок.

— Олександре, оскільки Ви зачепили актуальне питання тарифів, хотілося б дізнатися, яка позиція політичної партії "Об’єднання Самопоміч", яку Ви представляєте в місті, з цього питання?

— Тарифи є завищеними. Кожна світловодська сім’я витрачає значну частину місячних доходів на оплату житлово-комунальних послуг, тому звістки про підвищення тарифів завжди турбують населення. Окрім того, відсутність прозорих ринкових механізмів у житлово — комунальному господарстві є однією з причин поглиблення кризи у державі. У Верховній раді Україні була створена робоча група, серед ініціаторів якої були народні депутати від "Самопомочі", яка вивчає реальні складові тарифів на комунальні послуги і те, наскільки їх сьогоднішня ціна відповідає обґрунтованій вартості.

Народний депутат України від фракції "Самопоміч" Альона Бабак зазначила, що у наданих Робочій групі матеріалах є ознаки того, що тарифи потрібно переглянути в бік зменшення. Передусім це стосується ціни на газ, а також централізованого опалення та постачання гарячої води.

Голова фракції Об’єднання "Самопоміч" у Верховній Раді України Олег Березюк наголосив на тому, що фаховий і системний аналіз обґрунтованості тарифів провели вперше за 24 роки державності.

"Без жодного популізму були проаналізовані показники, з яких складається тариф на газ і тепло. І лише попередній аналіз дав змогу виявити понад 7 млрд. кубометрів наявного газу, неврахованого при встановлені тарифу", — повідомив він.


Поки ж, за попередніми висновками, тарифи на газ можливо зменшити чи не на 30%. Робоча група доопрацює всі надані матеріали і найближчим часом, зібравши пропозиції її членів, подасть на розгляд узгоджений проект рішень.

— Сьогодні, всі говорять про відкритість списків, про контроль громади за обраними представниками, співпрацю громади, кожного жителя міста з владою. Що може запропонувати саме Світловодський осередок політичної партії "Об’єднання Самопоміч", щоб кожний житель міста особисто, відкрито міг приймати участь в політичному житті міста та мав безпосередній вплив на прийняття доленосних для міста, кожної світловодської сім’ї рішень міської ради?

— Ми бачимо, що саме зараз в державі проходять корінні зміни. Саме зараз в політику приходять нові люди, які не пов’язані з корупцією, сумнівними зв’язками, люди з новими поглядами та ідеями. Особливо мені сподобалася ідея "Об’єднання Самопоміч" щодо розбудови сильної громади, яка має вплив на місцеві політичні інституції, а останні відкрито працюють і спілкуються зі своєю громадою – жителями міста. Так, в разі, якщо громада виразить довіру політичній силі "Об’єднання Самопоміч" і наші представники будуть представлені в міській раді, перед кожним голосуванням, перед кожною сесією міської ради ми будемо збиратися відкрито з громадою міста по кожному з питань, які будуть виноситися на розгляд депутатського корпусу, обговорювати кожне таке питання і голосувати так, як нам накаже громада. І така позиція є абсолютною позицією політичної партії "Об’єднання Самопоміч" по всій Україні.

— Олександре, Ви кажете про співпрацю з громадою, чим зараз займається Ваш осередок і як з Вами можна зв’язатися?

— На сьогодні, осередок політичної партії "Об’єднання Самопоміч" в м. Світловодськ надає безкоштовні юридичні консультації, допомогу в оформленні документів на отримання субсидій, проводить низку спортивних заходів, надає допомогу людям з обмеженими можливостями.

Наш осередок розташований за адресою: м. Світловодськ, вул. Приморська, 16 (Будинок культури). Контактний номер телефону: 0977083710

— Дякуємо за інтерв’ю. Успіхів Вам.

— Дякую. На взаєм.


^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top