П’ятниця, 10 травня 2024

^ Реклама ^
Влада

Комісія з питань інвестицій, земельних питань, будівництва та об’єднання громад провела своє перше засідання

Комісія з питань інвестицій, земельних питань, будівництва та об’єднання громад провела своє перше засідання
2 грудня 2015 року розпочала свою роботу перша постійна депутатська комісія Світловодської міської ради — комісія з питань інвестицій, земельних питань, будівництва та об’єднання громад під головуванням депутата міської ради Леоніда Пащенка ("Об’ єднання "Самопоміч").
^ Реклама ^

Комісія працювала більше ніж три з половиною години і розглянула близько 40 проектів рішень, які виносяться на розгляд третьої сесії міської ради, що відбудеться 10 грудня 2015 року.

Леонід Пащенко зачитав ряд протокольних доручень профільного напрямку діяльності комісії, які одностайно були підтримані всіма її членами, та були скеровані на виконання головному архітектору міста та начальнику управління економіки, ресурсів та розвитку міста з метою надання узагальнюючої та повної інформації по всім наявним в місті малим архітектурним формам (кіоскам, павільйонам, тощо), законності їх встановлення, своєчасної сплати орендної плати, надання інформації щодо ситуації в сфері рекламної діяльності (рекламні щити (білборди), плакати на стовпах, покажчики), укладених договорів оренди земельних ділянок, тощо. Після опрацювання такої інформації комісія перевірить фактичний стан справ в цій сфері.

І це дійсно важливі і ефективні кроки з боку депутатів, оскільки, з одного боку, це приведе до наповнення місцевого бюджету, а з іншого — до впорядкування та систематизації всіх наявних в місті кіосків, павільйонів, рекламних щитів, тощо, створення реєстру всіх земельних ділянок, які передаються в оренду юридичним та фізичним особам та знаходяться в комунальній власності міста та недопущенню "шанхаю" та безладу в сфері архітектурно — земельних питань.

Звернули також особливу увагу члени комісії і на питання розподілу земельних ділянок в місті Світловодськ військовослужбовцям АТО, заслухали головного архітектора міста, і дали відповідне доручення, а саме: в строк до 23 грудня 2015 року, надати на ім’я голови постійної комісії письмову інформацію про стан справ в цьому питанні та проблеми, які існують та підлягають негайному вирішенню щодо виділення земельних ділянок військовослужбовцям АТО в нашому місті. Зазначене питання депутатська комісія взяла під особистий контроль.

Не обійшла комісія і дуже нагальне для міста питання — питання "бродячих собак". Була підтримана резолюція громадських слухань з розгляду і вирішенню питання безпритульних собак та надано доручення відповідним органам опрацювати питання виділення приміщення для безпритульних собак по вулиці Комсомольській, процедуру вилову тварин і доставки до цього приміщення, тощо.

В подальшому, опрацьована інформація дасть змогу підготувати дієву міську програму з питання безпритульних собак, затвердити її на сесії міської ради, і закласти під цю програму в бюджеті відповідні кошти.

Постійною комісією була погоджена Програма благоустрою міста Світловодська на 2016-2017 роки, проект рішення про звіт виконання міського бюджету за 9 місяців 2015 року, розглянуто 22 питання в сфері архітектурно-земельних відносин.

Серед важливих питань, слід виділити, погодження депутатською комісією міської комплексної програми соціальної підтримки сімей учасників АТО, сімей поранених, загиблих військовослужбовців та учасників АТО і вшанування пам’яті загиблих на 2016-2017 роки, яка передбачає фінансування за рахунок коштів міського бюджету, зокрема, одноразова матеріальна допомога сім’ям загиблих учасників АТО — 2000,00 гривень, одноразова матеріальна допомога сім’ям поранених учасників АТО — 1000,00 гривень, одноразова матеріальна допомога членам сімей загиблих учасників АТО для встановлення пам’ятників та впорядкування могил — 5000,00 гривень, надання допомоги сім’ям загиблих учасників АТО та померлих в результаті поранення в організації та проведенні похорону — 10000,00 гривень, забезпечення безкоштовним дворазовим харчуванням учнів 1-4 класів та одноразовим харчуванням учнів 5-11 класів загально-освітніх навчальних закладів м.Світловодська з числа дітей, батьки яких є учасниками АТО на час їх перебування в зоні АТО, або батьки яких загинули чи поранені під час проведення АТО з розрахунку 1242,50 гривень на учня відповідно.

Також були розглянуті зміни до Регламенту Світловодської міської ради — основного документа, за яким будуть працювати місцеві обранці нової каденції.

Зокрема, комісією були погоджені зміни до Регламенту, запропоновані головою фракції політичної партії "Об’єднання "Самопоміч" в Світловодській міській раді Олександром Одою, які направлені на повну прозорість та відкритість роботи нової міської ради і передбачають: вільний доступ громадян на пленарні засідання міської ради, невідкладне оприлюднення всіх рішень міської ради, але не пізніше п’яти робочих днів з дня їх затвердження, недопущення участі в голосуванні міського голови, депутатів міської ради в питанні, де існує реальний чи потенційний конфлікт інтересів зазначених осіб, оприлюднення на сайті міської ради всіх висновків та рекомендацій постійної комісії, протоколів її засідань та надання цих документів на запит будь-якому громадянину відповідно до Закону України "Про доступ до публічної інформації", оприлюднення проектів рішень міської ради на сайті міської ради не пізніш, як за 20 робочих днів до дати їх розгляду, тощо.

Як зазначив Олександр Ода:

"Ці нововведення повністю базуються на нормах чинного законодавства, зокрема, на нормах нових антикорупційних законів та були прописані в підписаному Меморандумі про співпрацю між коаліцією "Прозорі Ради" та політичною партією "Об’єднання "Самопоміч".


Міський голова Валентин Козярчук, який був присутній на засіданні комісії, позитивно відгукнувся про її роботу, а голова комісії Леонід Пащенко зазначив:

"Я дякую колегам за плідну співпрацю. І, оскільки, роботи в нас попереду дуже багато, а в місті існує достатньо проблемних питань в сфері архітектурно-земельних питань, комісія вирішила також працювати і в позаплановому режимі, і вже 08 грудня 2015 року відбудеться наступне її засідання".

^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top