Вівторок, 16 квітня 2024
Добрі справи

Створення притулку для собак — на часі Новина з фото

Створення притулку для собак — на часі
Ми розповідали про ініціативу Наталії Головко та Марини Нестерчук щодо створення притулку для собак, в якому б тварин стерилізували, а після двох тижнів відпускали. Після такої процедури собаки не розмножуються, а отже їх кількість поступово б зменшувалася. З такою пропозицією дівчата прийшли на прийом до міського голови Юрія Котенка, який запропонував створити міськрайонний притулок, пообіцяв підтримку та допомогу у вирішенні цього питання.


Ось що нам сказав міський голова Юрій Котенко:

— Ми давно шукаємо альтернативні методи боротьби з бродячими тваринами, адже випадків укусів на території міста стає все більше. На сьогоднішній день вбивати, отруювати чи якимось іншим чином позбавляти собак життя ми не можемо, це – негуманно, до того ж, є закон, який забороняє жорстоке поводження з тваринами. Тому дуже добре, що з’явилися люди, які самі запропонували займатися питанням стерилізації, і якщо їх ентузіазм не зникне, ми будемо їм допомагати.

Звісно, це повинна бути спеціальна служба, яка матиме ліцензію для отримання наркотичних препаратів, знешкодження використаних ампул, потрібно буде пройти багато дозвільних інстанцій. У ветлікарні начебто вже облаштовували приміщення для цих цілей, але процес до кінця так і не дійшов, ліцензію вони так і не отримали. Також для того, щоб з’явився притулок, потрібна проектна документація, експертиза проекту і, головне, кошти, аби усе це облаштувати. Є чимало людей, які вже готові допомогти матеріалами чи коштами для організації притулку. Попередньо була розмова з підприємцями — виробниками сільгосппродукції району, які пообіцяли в період збору зернових культур надати крупи для годування собак. Працівники ветеринарної служби підтримали ідею створення притулку, тим більше, що поруч з їхнім приміщенням є відкрита територія біля лісосмуги, на якій можна було б його побудувати.

На сьогодні в міському бюджеті передбачено 50 тисяч гривень на боротьбу з бродячими тваринами. Якби вже була проектна документація та експертиза, ми б могли уточнити бюджет і, можливо, знайшли ще хоча б 50 тисяч, це вже — щось. Крім того, можна було б безкоштовно знайти будівельні матеріали. Дівчата виявили бажання взятися за справу, розробити проект, а вже потім будемо обговорювати питання будівництва, землі, адже вищезгадана ділянка належить Павлівській селищній раді. Звісно, питання дуже складне і відразу не вирішиться, але перспектива у цьому починанні є, і ми його підтримаємо.


У кого є бажання підтримати або надати волонтерську допомогу, звертайтеся за номерами: 098 9607884 (Наталія) та 098 9380416 (Марина).
Створення притулку для собак — на часі
Створення притулку для собак — на часі
Створення притулку для собак — на часі
Створення притулку для собак — на часі


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top