Середа, 08 травня 2024

^ Реклама ^
ТОП-новини Свято

Костянтин Каспров: "Допомагати треба тим, хто ще не може працювати і тим, хто вже багато зробив!" Новина з фото

Костянтин Каспров: "Допомагати треба тим, хто ще не може працювати і тим, хто вже багато зробив!"У Світловодську велика кількість громадських організацій, але жодна з них не може зрівнятися з "Нашим містом" за кількістю масштабних заходів для дітей, молоді, людей поважного віку.
17 листопада "Наше місто" запрошує всіх бажаючих до міського Палацу культури на святкування свого п’ятого дня народження. Впевнена, що у залі буде повний аншлаг! Адже Костянтин Каспров — голова громадської організації — має намір зробити гостям заходу великий подарунок — концерт переможця телепроекту "Голос країни-2" Павла Табакова.
^ Реклама ^

Ми спитали Костянтина, чому саме Табаков? Тому, що у нього чудовий тембр голосу, прекрасний репертуар, він професіонал і цікава людина. Павло Табаков обов’язково сподобається світловодцям, впевнений Костянтин Каспров.

"Хочеш змінити світ, зміни себе!" — життєве кредо Костянтина Каспрова. Змінивши себе, ти можеш змінити все навкруги, навіть, місто. Але для цього потрібна команда однодумців. І така команда 5 років тому об’єдналася у громадську організацію "Наше місто".

Засновниками організації стали Костянтин Каспров, Віктор Берестовський, Олена Макковій, Галина Каспрова, Валентина Варфоломєєва, Лариса Яцик, Марина Іщенко. Через деякий час до них приєдналися Сергій Герасименко, Ярослав Любецький, Лариса Ляшенко, та багато інших креативних людей.

Поставили собі за мету сприяти вихованню активних небайдужих до міських проблем, національно свідомих громадян міста, розкриттю їх інтелектуального, творчого та фізичного потенціалу. Популяризація здорового способу життя, гармонізація розвитку громади міста, військово-патріотичне виховання молоді — стали завданнями команди.

На початку своєї діяльності організація ініціювала та підтримувала творчі, молодіжні та спортивні напрямки руху в місті. На кількох заходах мені особисто довелося побувати і потім писати про побачене для Інтернет-видання "Світловодськ".

Запам’яталося яскраве масове свято "Світловодськ територія здоров’я та спорту", що відбулося у Всесвітній день здоров’я, 7 квітня 2010 року. Радісні обличчя понад сотні переможців, яким вручав подарунки Костянтин Каспров забути просто неможливо! Чи вдалося досягти мети заходу, спитала я тоді Костянтина? Ось що він відповів:
"Я активно займався спортом з самого дитинства, з 10 років — боксом. Став майстром спорту міжнародного класу, майстром спорту з кікбоксингу та карате. Я знаю, що спорт виховує характер, силу волі, цілеспрямованість, працелюбність. Я мав на меті частку моєї любові до спорту подарувати кожній дитині, яка прийшла на наше свято. Гадаю, мені це вдалося. Сподіваюсь, що після цього заходу діти стануть прихильниками здорового способу життя, а для когось сьогоднішня перемога у змаганнях стане початком спортивної карєри!"

Ця відповідь якнайкраще доводить, що спортсмену і щедрому підприємцю Каспрову та його однодумцям під силу організувати і вдало провести будь-який захід.


Пригадую ще зустріч з ветераном Великої Вітчизняної війни Семеном Іоненко. Разом з Костянтином Каспровим ми приїхали 6 квітня 2010 року привітати героя війни з Днем перемоги. Костянтин вручив ветерану квіти і набір продуктів до столу, довго спілкувався з ним і на прощання сказав:
"Ми вдячні вам, Семене Павловичу, за ваш ратний подвиг. Ви — взірець мужності, відваги, самовідданості. Я у захваті від вашого позитивного настрою. Бажаю вам міцного здоровя, довгих років життя, благополуччя, родинного затишку".


На жаль, ми були серед небагатьох людей, хто говорив з Семеном Іоненко в останні дні його життя. Радісно від того, що ми встигли це зробити.

Тепла і зворушлива зустріч зі справжніми героями Великої Вітчизняної війни, які брали участь у бойових діях, ходили в атаку, були поранені, стали інвалідами, але не втратили сили духу, любові до життя, що відбулася 4 травня 2010 року в офісі громадської організації "Обєднання інвалідів Великої вітчизняної війни" запам’ятається на все життя. Нас зустрічали, як дорогих гостей, з музикою. Букети квітів і подарунки для ветеранів не вміщалися у руках Костянтина Каспрова, які він із задоволенням вручив кожному учаснику зустрічі.


Не дивно, що потім до організації стали звертатися люди старшого віку. Тому активним напрямком роботи громадської організації стала постійна підтримка ветеранів та інвалідів війни. Саме для таких громадян нашого міста організували екскурсію до Холодного яру з нагоди річниці Великої перемоги, акцію з висаджування кущів троянд біля Вічного вогню, щорічні привітання ветеранів війни зі святами.


Зі збільшенням кількості людей середнього та старшого віку, що стали звертатися до організації, з’явилась ідея створення клубу "Серця назустріч", як структурного підрозділу ГО "Наше місто". У теплій, по-сімейному святковій атмосфері у міському Палаці культури проводяться зустрічі, на які приходять до 100 членів організації та гостей. За чашечкою чаю, кави з солодощами люди спілкуються, згадують минуле, читають вірші, співають і танцюють. Клуб "Серця на зустріч" сьогодні має шалену популярність. Є у організаторів думка відкрити осередки клубу у віддалених від Палацу культури мікрорайонах міста.


Окрім організації дозвілля, люди потребують юридичної допомоги. Логічним стало для ГО "Наше місто" відкриття у травні 2013 року громадської приймальні. Юристами абсолютно безкоштовно консультуються люди з тих чи інших питань, надається допомога при складанні заяв, позовів до суду, листів до організацій, волонтерами організації проводяться соцопитування мешканців міста задля виявлення проблем життєдіяльності міста та розроблення шляхів їх вирішення.

Чому саме дітям і ветеранам приділяється така увага? Костянтин Каспров впевнений, що у працездатному віці, кожна людина повинна працювати. Допомагати треба тим, хто ще не може працювати і тим, хто вже багато зробив!

Минуло 5 років активної роботи. Чи відчувається задоволення від результату? Які плани на найближчий час? На ці запитання Костянтин Каспров відповідає дуже скромно:

"Я отримую задоволення від процесу роботи. Дуже мало зроблено, хотілося б зробити значно більше. Планів багато. Ми постійно радимося з командою щодо розвитку організації. Наразі почали видавати членські квитки. Кількість людей зростає, потрібно вести облік, щоб нікого не забути".

Коли людина постійно привертає до себе увагу, навіть, добрими заходами, її підозрюють у політичних амбіціях. Хотілося б дізнатися, чи є вони у Костянтина Каспрова.

"Мені подобається займатися бізнесом, моєю справою, депутатською діяльністю. Від усього цього отримую задоволення. Про інше не думаю. Вітаю усіх з нашим святом! Бажаю, щоб усі були здорові, щоб у сім’ях панували взаєморозуміння, любов і дружба. Я хочу, щоб ми навчилися допомагати один одному і тим самим робили наше життя кращим!"



Костянтин Каспров: "Допомагати треба тим, хто ще не може працювати і тим, хто вже багато зробив!"
Дитячий майданчик від ГО "Наше місто". На радість малечі
2 вересня 2013

Костянтин Каспров: "Допомагати треба тим, хто ще не може працювати і тим, хто вже багато зробив!"
"Світловодськ — територія здоров’я"
18 квітня 2013

Костянтин Каспров: "Допомагати треба тим, хто ще не може працювати і тим, хто вже багато зробив!"
Конкурсна шоу-програма "Міс Весна" у міському Палаці культури
16 квітня 2013

Костянтин Каспров: "Допомагати треба тим, хто ще не може працювати і тим, хто вже багато зробив!"
Бути здоровими це не тільки корисно, але і модно!
13 квітня 2012

Костянтин Каспров: "Допомагати треба тим, хто ще не може працювати і тим, хто вже багато зробив!"
Всеукраїнська акція "Здай кров — врятуй життя дитині"
3 червня 2011

Костянтин Каспров: "Допомагати треба тим, хто ще не може працювати і тим, хто вже багато зробив!"
Світловодськ — територія здоров’я та спорту
14 квітня 2011

Костянтин Каспров: "Допомагати треба тим, хто ще не може працювати і тим, хто вже багато зробив!"
Серце молоді нашому місту
8 червня 2010

Костянтин Каспров: "Допомагати треба тим, хто ще не може працювати і тим, хто вже багато зробив!"
Громадська організація "Наше місто" провела ряд заходів для дітей та підлітків міста
3 червня 2010

Костянтин Каспров: "Допомагати треба тим, хто ще не може працювати і тим, хто вже багато зробив!"
"Наше місто" провела свято "На порозі Масляна"
11 лютого 2010

Тетяна Дроздова
Фото з архіву

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top