Неділя, 05 травня 2024

^ Реклама ^
Події

Там, де вулиця Леніна перетинається з Ювілейною (ФОТО)

Там, де вулиця Леніна перетинається з Ювілейною (ФОТО)
"Не смикайте мене за фалди піджака", — відповів світловодський представник ТОВ "Фітерікс" Єфім Козирєв, коли довідався, що деякі міськдепи стурбовані станом будівництва на розі вулиць Лєніна і Ювілейної
Нагадаємо, стурбованість ситуацією довкола будівництва офісно-розважального-торговельного центру (скоротимо до "центру") висловив на останній сесії міськради депутат, а також начальник ЖЕКу, на території якого знаходиться се будівництво, Микита Письменний.
^ Реклама ^

За його огорожею, повідав він колегам, тривалий час спостерігається затишшя. Якщо, звісно, не враховувати те, що тим, позбавленим будь-якої охорони будівельним майданчиком, заволоділи навколишні дітлахи, які розважаються лазінням по будівельній техніці, яка знаходиться там же. А ще там, додав обранець, за нез’ясованих обставин, згорів будівельний вагончик… Колеги, підтримавши Письменного, вирішили погукати на найближче своє засідання представника фірми-забудовника аби він прозвітував перед ними. А у разі незадовільності його звітування — поставити питання про подальшу доцільність орендного договору із ним.

…Тут аж ніяк ми не могли не звернутися до представника ізраїльського інвестора — ТОВ "Фітерікс" — Єфіма Козирєва аби він нам розтлумачив і щодо дітлахів на будмайданчикові, і щодо згорілого будвагончика, і щодо тривалого затишшя на цьому ударному, як обіцялося, будівництві.

Зі слів Козирєва, стало зрозуміло, що роботи там ведуться — палі ("сваї", — рос.) забиті, електроживлення та водопостачання підведені. Загалом лише у поточному році інвестором було засвоєно понад двох мільйонів гривень. А обранцям, які нарікають йому відсутністю охорони на місці будівництва і наявністю там дітлахів, він "люб’язно" порадив зайнятися вирішенням безпосередньо міських проблем, яких у них накопичилось по саму маківку, і свої порядки встановлювати на своїх кухнях. А його діяльність, як інвестора, захищена щонайменше двома Законами України — "Про іноземні інвестиції" та "Про захист іноземних інвестицій" і двома Кодексами — Господарським та Цивільним. І ще, загрозливо попередив Козирєв, він є членом обласної ради з інвестицій, де головує — не багато, не мало — сам голова Кіровоградської ОДА. А рада ця наділена повноваженнями викликати "на килим" будь-якого представника органу місцевого самоврядування — чи то посадовця, чи то депутата. Разом з тим представник інвестора готовий завітати на сесію міськради за будь-якої погоди і відповісти на будь-які запитання представників депутатського корпусу…

Випереджаючи цей самий депутатський корпус, ми спитали його про дитячі пустощі на території будмайданчика і про будвагончик, що там згорів. На що інвестор відповів, що йому належить лише територія забудови, а вагончики, будівельна техніка тощо — то є власність субпідрядника, за яку забудовник відповідальності не несе. І належатиме йому ця територія, згідно орендного договору, ще років з десять. Звісно, підкреслив Козирєв, стільки років інвестор тут не тупцюватиме — а лише стільки, скільки знадобиться для спорудження Центру. А Центр буде збудовано, як і обіцяно, у липні 2013 року, запевнив нас представник ізраїльського інвестора.

…Відразу після відвідин цими вихідними того будмайданчику, якоюсь незрозумілою виглядала причина тривоги Письменного і цілком зрозумілим нервування Козирєва, який у суто одеській манері вимагав "не смикати його за фалди піджака". Подумаєш, завмерло будівництво — до липня 13-го року часу ще вдосталь. Але ж і ватаг дітлахів, які "хазяйнують" за огорожею серед будівельної техніки, ми не побачили, як не старалися. Та це і неможливо визначально через аж двох охоронців та ще білявого дворнягу Біма. А от вагончик згорілий там таки був. Та, як зазначили охоронці, згорів він ще тоді, коли палав котедж, що належить пансіонатові "Славутич" — вогонь звідти і перекинувся на новобудову. (Зазирнувши до свого архіву — "Світловодськ Інформ" №18 від 3 травня 2012 року — ми з’ясували, що сталося це ще 25 квітня). З того часу будмайданчик знаходиться під цілодобовою опікою одного з охоронних підприємств, запевнили нас вартові та Бім.

Але від почутого закрався сумнів: це ж як мав палати котедж, щоб згорів вагончик, який відділений від нього від нього щонайменше сорока метрами, причому — "лисої" ділянки будмайданчика! Це, по-перше. А по-друге, аж надто свіжою виглядала кіптява на дерев’яній огорожі позаду згорілого вагончика. А це ще плюс метрів зо три… І ми, зателефонувавши начальникові міськрайвідділу МНС Ярославу Любецькому, нарешті з’ясували, чом так тривожиться Письменний. Річ у тім, що головний пожежник міста виїздив на ту пригоду з палаючим вагончиком особисто. А так, як це було нещодавно (а не 25-го квітня), то дату він пам’ятає і без зазирань до зведень — 12-го жовтня. Як і пам’ятає те, що охорони тоді там і близько не було. І навіть — Біма.

Там, де вулиця Леніна перетинається з Ювілейною (ФОТО)

Там, де вулиця Леніна перетинається з Ювілейною (ФОТО)

Там, де вулиця Леніна перетинається з Ювілейною (ФОТО)

Там, де вулиця Леніна перетинається з Ювілейною (ФОТО)

Там, де вулиця Леніна перетинається з Ювілейною (ФОТО)

Там, де вулиця Леніна перетинається з Ювілейною (ФОТО)

Там, де вулиця Леніна перетинається з Ювілейною (ФОТО)

Ян Дробовик
Фото Богдана Дроздова

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top