Субота, 20 квітня 2024
Надзвичайні пригоди

У Парку Шевченка до тріски згорів коттедж (оновлено)

У Парку Шевченка до тріски згорів коттедж (оновлено)Не встигло охолонути згарище від сцени танцполу у Парку відпочинку ім. Т.Г. Шевченка, як у ньому ж — через дорогу — вже зайнявся двоповерховий котедж.
Сталося це в ніч на 25 квітня. За словами начальника Світловодського райвідділу МНС Ярослава Любецького, якби пожежників погукали раніше, врятувати будинок шансів було би більше. А так, каже він, брандмейстери прибули, коли шиферна покрівля від температури почала "стріляти" — дерев’яна двоповерхова будівля, розміром, приблизно 20 на 30 метрів вигоріла ущент.


Вогню добряче "допоміг", також, і мотлох — поліетилен та ганчір’я — що там "складувався". На щастя, підсумував головний рятувальник, ані трупів, ані менш постраждалих на згарищі не виявлено…

Як вдалося нам з’ясувати у поінформованих джерел, ані в тому котеджі, ані у двох інших, що поряд, ніхто не проживає і, взагалі, вони ніяк не експлуатуються. Всі комунікації від них від’єднанні з того часу, коли років зо два пансіонат "Славутич", якому вони належали, відокремив їх від себе і продав такому собі громадянинові, якого, скоріш за все (занедбаність будівель — тому свідчення) передовсім цікавила земля під цією нерухомістю. Так що версія про навмисний підпал з корисливих мотивів, припустило джерело, так, як це сталося у 2008 році з розташованою неподалік більярдною, не має реального підґрунтя: більярдна палала перед самісіньким продажем — так робиться, щоб ціну збити, — а котеджі, точніше, земля під ними вже є викупленими. Отже тут або наркомани "ширку" варили, або якісь інші покидьки бавились.

А от друге наше поінформоване джерело начисто спростовує ствердження першого, що земля під котеджем належить отому погорільцеві (позначимо умовно його літерою "Т"). Насправді, вточнило поінформоване джерело №2, "Т" належить лиш котедж (а тепер — лиш купа золи). А земля під тим згарищем належить міській раді, яку орендує пансіонат "Славутич". А до цього "Славутича" має більш-менш стале відношення один підприємливий мужичок, який також "накинув оком" на тую ласу лісову галявинку…

Якби, продовжило джерело №2 викривати "таємниці Бургунського двору", "Т" був більш розторопніший, він, купивши котедж у "Славутича", звернувся би відразу до тутешнього парламенту з клопотанням взяти в оренду ще й землю під ним вкупі з 10-20 сотками землі поряд для так званого обслуговування. А так тепер вибити для себе земельки стало для "Т» значно проблематичніше: під обслуговування чого її виділяти — отого згарища, що аж ніяк вже не схоже на двоповерховий котедж? Відтак, припустило наше друге поінформоване джерело, тут явний факт навмисного підпалу.

…Хто з цих наших двох джерел має рацію може ж таки слідство встановить?

Віталій Асауленко
Фото: ur3vcd

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top