Середа, 24 квітня 2024

^ Реклама ^
Влада

Передноворічна сесія

Юрій Котенко та Зінаїда КлимчукЮрій Котенко та Зінаїда КлимчукХХІ сесія міськради позначилась демонстрацією рідкою одностайністю навіть непримиренних опонентів у питанні допомоги 34-річному інвалідові.
Взагалі-то чергове засідання даної сесії, що відбулося 27 грудня, було напрочуд нетривалим — архітектурні та земельні питання приймалися ледь не блоково. Таку злагодженість обранці пояснювали попереднім узгодженням цих питань порядку денного. Відтак, як завжди, сесійні "родзинки", тобто, найбільш цікаві її епізоди були у депутатських зверненнях і у відповідях посадовців на депутатські звернення.
^ Реклама ^

Іван Маліновський за свободу словаІван Маліновський за свободу словаТак, Іван Маліновський (Народна партія), він же голова міськрайонної організації "Союз-Чорнобиль", зажадав від головуючого, міського голови Юрія Котенка почути відповідь на запитання: чи існує у газеті міськради "Світловодськ вечірній" цензура? Бо вкотре засумніватися у свободі слова в цій газеті його спонукало не розміщення на її шпальтах на початку грудня "чорнобильського" матеріалу як резонансу на нещодавні донецько-київські події. Спочатку, сказав Маліновський, публікація невиправдано довго затягувалась. Потім з’ясувалося, що матеріал в редакції… відсутній — його передано на "вичитку". Так він і завіявся десь у виконкомівських нетрях… 30-ма голосами обранців запит було підтримано — на наступну сесію редактор СВ має дати відповідь: куди ж таки подівся "чорнобильський" матеріал, і чому його не було надруковано…

Василь Мороз проти підтоплення будинків на Бойка-ХмельницькогоВасиль Мороз проти підтоплення будинків на Бойка-ХмельницькогоНаступний "запитувальник" Василь Мороз (Партія регіонів) привернув увагу колег на неподобство на будівництві торгового центру на перетині Бойка і Хмельницького (там де "при німцях" Будинок піонерів знаходився). Річ у тім, сказав Мороз, що будівельники там щось напартачили з відведенням дощових вод, які, замість потрапляння до зливної каналізації, стікають до підвалів навколишніх багатоповерхівок, що вже позначилось просіданням їхніх фундаментів. Звернення мешканців до забудовника результату не дали. І тоді вони звернулися до свого депутата… В місячний термін заступниця мера з комунальних питань Людмила Гетманець має досліди проблему з метою її усунення і на наступну сесію підготувати відповідь.

Микола Сопільняк, Дмитро Письменний і сесія загалом за безпалого громадянинаМикола Сопільняк, Дмитро Письменний і сесія загалом за безпалого громадянинаУ відповідях на депутатські звернення найбільш резонансним питанням виявився запит Миколи Сопільняка (ВО "Батьківщина") — він ще від початку осені переймається долею 34-річного парубка, який у 2000 році, в результаті виробничої травми, позбувся двох пальців правої руки. Спочатку йому дали інвалідність. А потім з невідомих причин зняли. І ось уже кілька років молода людина поневіряється — ані на роботу влаштуватись, ані пенсію по інвалідності одержувати. Нагадаємо, вереснева сесія тоді зобов’язала головлікаря Світловодської ЦРЛ Дмитра Моісеєнка дати щодо цього роз’яснення на жовтневій сесії. Але у жовтні обранці так і не заслухали головлікаря — якраз у день пленарного засідання джип нардепа від КПУ Ігоря Алєксєєва, який мчав власівською греблею, перекинувся. І головлікар, втім, як силове начальство, поквапилися на місце пригоди… І ось на цій сесії Моісеєнко таки озвучив з трибуни "медичне" бачення питання безпалого громадянина. А воно, за його словами, полягає у тому, що питання присвоєння-зняття інвалідності не є компетенцією тутешніх ескулапів — ця прерогатива належить суто МіжрайМСЕК, що знаходиться у Кіровограді. Відтак, підсумував доповідач, дане питання потрібно зняти з контролю.

Дмитро ПисьменнийДмитро ПисьменнийТа з таким формулюванням не погодилися виключно всі обранці. Навіть "гучномовний" Дмитро Письменний (Партія регіонів), між яким і не менш голосистим Сопільняком нерідко виникають перепалки з використанням ідіоматичних виразів, і той не погодився… Як це так, гримів він, людина вже стільки років не має засобів для існування, а ми так легко скидаємо з себе відповідальність за її долю! Він закликав зібрання послати це питання на доопрацювання та негайно звернутися до обласних МСЕКовців з вимогою вирішити це питання позитивно. Що і було одноголосно підтримано всіма 40-ка присутніми на сесії міськдепами.

Передноворічна сесіяЩе, окрім інших цікавих питань, стало включення від світловодської міськради Котенка до складу наглядової ради, яка наглядатиме за діяльністю об’єднаних в ОКВП "Дніпр-Кіровоград" водоканалів Світловодська, Олександрії, Знам’янки й Кіровограду.

Віталій АСАУЛЕНКО

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top