Вівторок, 23 квітня 2024

^ Реклама ^
Влада

Цікавинки жовтневої сесії

Як зазначають сесійні "аксакали", XVII сесія міськради виявилась першою, де не прозвучало жодного депутатського запитуЯк зазначають сесійні "аксакали", XVII сесія міськради виявилась першою, де не прозвучало жодного депутатського запитуЯк зазначають сесійні "аксакали", XVII сесія міськради виявилась першою, де не прозвучало жодного депутатського запиту.
Цілий блок питань порядку денного сесії міськради, що відбулася 25 жовтня, про надання згоди на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок було відправлено на доопрацювання щойно розпочалося засідання. Задля, як було сформульовано, більш детального вивчення.
^ Реклама ^

Не було задоволено і клопотання ОКВП "Дніпро-Кіровоград", який хоче ще від XI сесії отримати дозвіл на право постійного користування земельною ділянкою площею понад 4 тисячі квадратних метрів на Приморській,15 (на березі водосховища в районі "Спецстрою", де давним-давно заходяться його виробничі потужності. Прим. авт.). І це питання "пустили" по комісіях, навіть, попри письмове прохання задовольнити його від першого заступника облради Олександра Шаталова. Зате було включено до розгляду питання передачі земельної ділянки на Лісозаводі ТОВ "Гермес-Трейдінґ", який прагне за рахунок власних інвестицій збудувати там крупний елеватор для зберігання зерна. Забігаючи наперед, зазначимо, що обранці підтримали інвестора, чим неабияк потішили присутнього на сесії співвласника цієї фірми Юрія Скічка…

Юрій Котенко, Зінаїда КлимчукЮрій Котенко, Зінаїда КлимчукА от коли дійшла черга депутатських запитів, виявилось, що немає-то запитів. Це рідкісне "явище" Юрій Сап’янов ("Батьківщина") пояснив неефективністю реагування на них з боку виконавчої гілки влади.

Що ж до відповідей виконкомівців на попередні запити, найбільш резонансним виявилось питання, підняте на минулій сесії Володимиром Дехтяренком (КПУ). Особливо актуально воно прозвучало у контексті кривавого побоїща у ніч на 23 жовтня із застосуванням ножів та пістоля з гумовими кулями, яке неподалік від кафе "ОтдЬІх" (поєднання нашого "м’якого знаку" з "і" у московітів означає нашу літеру "и", тобто, українською "ОтдЬІх" — "Відпочинок". Прим. авт.) влаштувала п’яна шваль, у результаті якого до реанімації потрапили кілька випадкових перехожих… Отже, тоді Дехтяренко цікавився тим, як дотримується у місті рішення міської влади про заборону реалізації спиртного після 22-години. Відповідь першої заступниці мера Валентини Явтенко не задовольнила обранців — питання залишили на контролі.

Микола СопільнякМикола СопільнякТак само, як і запит Миколи Сопільняка ("Батьківщина"), який переймається долею молодого чоловіка, який кілька років тому лишився двох пальців правої руки і з нього, за словами Сопільняка, зняли інвалідність, яку він, бідолашний, аж ніяк не може поновити. І цього разу припущення головуючого, мера Юрія Котенка, що цей чоловік попросту не звертався до МСЕК, зустріли заперечення обранця. Відтак, на наступну сесію вирішили погукати голову цієї медичної комісії Оресту Косович аби з’ясувати усі обставини поневіряння безпалого громадянина…

Відповідь на наступний запит, схоже, не викликала особливих заперечень з боку Таїси Гончаренко ("Батьківщина"). Вона у своєму запиті на XVI сесії висловила занепокоєння відсутністю дитячих щеплень, а також тим, що, буцімто, лікарі дитячої консультації вимагають за вакцинацію дітей гроші від батьків. За відсутності головлікаря ЦРЛ Дмитра Моісеєнка — адже саме в цей час в районі власівського переїзду сталося гучне ДТП за участю нардепа Ігоря Алєксєєва – відповідав Котенко. Він, зокрема сказав, що відсутність вакцин мала загальнодержавний характер — не було вчасно проведено необхідні тендерні процедури. Наразі ситуація виправляється. А щодо грошей за щеплення, то тут, за його словами, немає нічого кримінального — медики, через тимчасову відсутність безкоштовних вакцин, у разі крайньої потреби, пропонували придбати необхідні щеплення в аптеках. Власне на цьому й були вичерпані найбільш цікаві питання та фрагменти даної сесії.

Віталій АСАУЛЕНКО

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top