Четвер, 02 травня 2024

^ Реклама ^
Надзвичайні пригоди

У Подорожньому виявили африканську чуму свиней Новина з відео

У Подорожньому виявили африканську чуму свиней
Близько 500 голів худоби буде знищено.
Для людини вірус африканської чуми свиней загрози не становить.
^ Реклама ^

Про цей факт повідомляє Великоандрусівська сільська рада.

Найбільш небезпечну хворобу свиней виявлено на території приватного підприємства "Андвікс". Територія підприємства оголошена карантинною зоною. Буде знищено близько 500 голів худоби.

Великоандрусівська сільська рада повідомляє, що серед населення Подорожнього ширяться чутки про те, що буде також вилучатися худоба з приватних домоволодінь та зауважує, що питання про вилучення худоби у населення наразі не стоїть. Під наглядом знаходиться лише територія підприємства "Андвікс".

"Прохання зберігати спокій і дотримуватись правил карантинної безпеки", — йдеться в офіційному повідомленні.


Начальник Олександрійської районної державної лікарні ветеринарної медицини Станіслав Лум'яник в інтерв’ю Степану Крайцару (автору відео) звернувся до населення Подорожнього з проханням не приховувати інформацію про кількість та стан їхньої худоби, щоб попередити можливе розповсюдження чуми.



Довідково:
Африканська чума свиней є однією із найбільш небезпечних хвороб свиней, оскільки характеризується високою смертністю значними економічними збитками, зумовлених відсутністю вакцини, запровадженням спеціального режиму для свиногосподарств, витратами на проведення моніторингових та діагностичних досліджень, організацію профілактичних та ліквідаційних заходів в разі загрози чи виникнення хвороби та торговельними обмеженнями, що запроваджуються для блокування її розповсюдження.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top