Рекомендації щодо обробки води після поновлення водопостачання
Держпродспоживслужба Кіровоградщини звертає увагу на необхідність обробки води перед її споживанням після поновлення централізованого водопостачання.
Після поновлення подачі води її варто прокип’ятити перед споживанням.
Кип’ятіння води не менше десяти вилин від моменту закипання знищує багато мікробів та мікроорганізмів, які викликають хвороби.
До повного налагодження централізованого водопостачання дотримуйтеся рекомендацій:
Кип’ятіння води не менше десяти вилин від моменту закипання знищує багато мікробів та мікроорганізмів, які викликають хвороби.
До повного налагодження централізованого водопостачання дотримуйтеся рекомендацій:
- для пиття використовувати лише добре прокип’ячену (не менше 10 хвилин) або бутильовану воду;
- за можливості використовуйте фасовану бутильовану воду;
- готуйте їжу лише на перевіреній питній воді;
- під час приготування їжі застосовуйте термообробку продукту (варіння, смаження, запікання тощо);
- використовуйте питну воду з бюветів та інших джерел нецентралізованого водопостачання – колодязів, шахтних криниць, пунктів розливу питної води лише після обробки;
- воду з відкритих водойм використовуйте тільки для господарських потреб.