Поради і застереження тим, хто зібрався по гриби
Сімейна лікарка, ФОП із селища Новгородки Кропивницького району Оксана Лета про ризик, пов'язаний із вживанням у їжу грибів.
Після дощів у мене в садку виросли гриби. Що я з ними зробила? Викинула. Я не знаю, що це за гриби. І навіть якщо я підозрюю, що це опеньки, я не впевнена, чи немає серед них якоїсь "поганки".
Тому сама їм тільки гриби, вирощені в промислових умовах. Ті що, з лісу, саду чи узбіччя, не вживаю і вам дуже не рекомендую. Достатньо одного гриба, щоб мати як мінімум серйозні, а може і смертельні наслідки для вашого здоров’я.
Особливо обачними з приводу грибів раджу бути дітям і вагітним. Дітям до 3-х років як категорії пацієнтів, які мають стрімке погіршення самопочуття та відповідь на лікування у разі отруєння, взагалі не рекомендовано їсти гриби. Усі. Навіть шампіньйони з магазину. Дорослішим дітям – дуже обережно і тільки якщо дорослі впевнені, що продукт точно їстівний і вирощений в безпечних умовах.
Старшим людям моя головна порада: гриби можна їсти всі, але деякі тільки один раз. Чи вартий смак ризику втратити життя?
Тому сама їм тільки гриби, вирощені в промислових умовах. Ті що, з лісу, саду чи узбіччя, не вживаю і вам дуже не рекомендую. Достатньо одного гриба, щоб мати як мінімум серйозні, а може і смертельні наслідки для вашого здоров’я.
Особливо обачними з приводу грибів раджу бути дітям і вагітним. Дітям до 3-х років як категорії пацієнтів, які мають стрімке погіршення самопочуття та відповідь на лікування у разі отруєння, взагалі не рекомендовано їсти гриби. Усі. Навіть шампіньйони з магазину. Дорослішим дітям – дуже обережно і тільки якщо дорослі впевнені, що продукт точно їстівний і вирощений в безпечних умовах.
Старшим людям моя головна порада: гриби можна їсти всі, але деякі тільки один раз. Чи вартий смак ризику втратити життя?