Четвер, 02 травня 2024

^ Реклама ^
Надзвичайні пригоди

У Світловодську отруїлися грибами 10-річна дівчинка та її матір (ОНОВЛЕНО)

У Світловодську отруїлися грибами 10-річна дівчинка та її матір (ОНОВЛЕНО)Вчора, 19 вересня до реанімаційного відділення дитячої обласної лікарні зі Світловодської ЦРЛ у важкому стані потрапила десятирічна жителька Світловодська.
Три дні тому її дідусь назбирав у лісі грибів, з його слів: маслюків, білих, сироїжок, зеленушок, зонтиків. Бабуся відварила "впольоване" грибне різноманіття та приготувала кілька смачних страв, якими ввечері смакувала уся родина (бабуся, дідусь, мати та дочка).
^ Реклама ^

Підступний лісовий делікатес вклав на лікарняне ліжко спочатку матір: їй стало зле наступного дня на роботі у Кременчуці. Жінка звернулась до лікарні, де їй надали допомогу, зробили аналізи та з’ясували, що загрози її життю немає, і відпустили додому.

Цього ж дня у школі недобре стало і її 10-річній доньці: почалась блювота, з’явився розлад шлунку. Вчителі відправили дівчинку додому. Два дні бабуся самостійно намагалась полегшити стан дитини. Коли покращення так і не настало, рідні викликали "швидку", проте так і не зізнались лікарям, що причиною недуги можуть бути гриби. Що кілька днів тому вечеряла грибами, лікареві інфекційного відділення розповіла сама дівчинка. Після чого її терміново відправили до реанімації та викликали лікаря з обласної лікарні. За негативними результатами аналізів печінки дівчинку відправили до обласної лікарні.

Світловодська родина припустилась трьох помилок: по-перше, і найголовніше, попри заборону все ж назбирали дикорослих грибів, по-друге, нагодували ними дитину, чого категорично не слід було робити, і, по-третє, пізно звернулись до лікарні та приховали від лікарів факт споживання грибів, що потрібно було зробити у першу чергу.

Кількість жертв отруєнь дикорослими грибами невпинно зростає: не допомагають застереження, звернення лікарів та рятувальників, гіркий досвід інших. Жителі Кіровоградщини вперто продовжують збирати та вживати гриби, хоча ми вже неодноразово повідомляли про небезпеку "тихого полювання". Більшість з постраждалих впевнено твердять, що добре знаються на грибах та збирають їх усе життя. Проте життя безжально спростовує їх переконання.

Будьте обережні — цінуйте своє життя і здоров’я!

Прес-служба ТУ МНС в області
Фото: nashydetky.com

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top