Субота, 20 квітня 2024
ТОП-новини Влада

Басейн працювати не буде — дорого Новина з фото

Басейн працювати не буде — дорого
Басейн міського спортивного комплексу імені Анатолія Тузовського технічно готовий до запуску та роботи, але для міського бюджету це буде велике навантаження.


Про це у своїй відповіді до депутата Світловодської міської ради Романа Домбровського повідомляє міський голова Андрій Маліцький:

"…у зв’язку із підвищенням тарифу на теплову енергію у 2022 році, для запуску басейну на один лише лютий місяць потрібно 800 тисяч гривень, а на березень — 600 тисяч гривень, що разом становить 1 мільйон 400 тисяч гривень, і це буде великим навантаженням на місцевий бюджет".


Басейн працювати не буде — дорого


Нагадаємо, басейн було збудовано у 1973 році. Тодішньому СРСР басейн подарував цілу плеяду чемпіонів і майстрів спорту з плавання. Занепад розпочався у 1992 році. Саме тоді завод "Чисті метали", який побудував і утримував Палац спорту, охопила криза. У 1994 році було передано до комунальної власності Світловодська.

Першу спробу "реанімувати" басейн зробив у 1995 році тодішній мер Дмитро Кійко. У 1996 році басейн навіть заповнили водою, але через тотальну кризу воду довелося злити, а за басейн більше не згадувати.

Так тривало аж до перших років нового тисячоліття, коли за головування Володимира Волкова за басейн знов згадали, але коштів бракувало.

І ось — 30 грудня 2007 року, після 15-річного простою басейн було відкрито. Відбувся перший показовий заплив у виконанні провідних спортсменів міста.

Тодішній виконуючий повноваження міського голови Геннадій Френкель, виконком, депутатський корпус міста дійшли спільного знаменника: надалі Світловодську без басейну — ганьба! У місті не лишилось підприємства, фірми тощо, які б не долучилися до цієї доброї справи.

Головним підрядником ремонтно-будівельних робіт виступило СП ТОВ "Світловодськпобут", силами якого була відновлена теплотраса, обладнання і устаткування, що забезпечують життєдіяльність басейну, проведено ремонт роздягалень, душових, повністю замінено дах. Будівельна фірма "Норд" відремонтувала стелю і стіни. Саму чашу басейну оздоблювала кахлем кременчуцька фірма "Алерт", а підведення пластикових труб безпосередньо до басейну і установка електродвигунів була виконана світловодською фірмою "Аква-Україна". Кошти, будматеріали і свою кваліфіковану робочу силу надали Маслосиркомбінат, ЗАТ "Об’єднання Дніпроенергобудпром", підприємство "Силікон".

Із бюджету на всі ці роботи було витрачено понад 600 тисяч гривень.

На початку 2016 року тодішній міський голова Валентин Козярчук ініціював переведення міського спорткомплексу на індивідуальне опалення.

До 2016 року опаленням Світловодського міського спортивного комплексу займалося СП ТОВ "Світловодськпобут". Основною метою відмови від послуг "Світловодськпобуту" було значне заощадження бюджетних коштів.

Із 17 жовтня 2016 року опаленням басейну займається ТОВ "Вектор-Стандарт" (директор Сергій Костенко), яке за власний рахунок збудувало міні-котельню на твердому палеві для потреб спорткомплексу (включно із басейном) та забезпечує її експлуатацію й сьогодні. У 2017 році котел було модернізовано, що призвело до зростання його коефіцієнту корисної дії.

У такому режимі басейн пропрацював 5 років, надаючи жителям міста якісну та необхідну послугу за привабливими розцінками.

За словами спеціалістів, відмова від опалення басейну у зимовий період може призвести до невідворотних наслідків та неможливості подальшої експлуатації басейну у майбутньому.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top