П’ятниця, 19 квітня 2024
ТОП-новини Відео Влада

Основне з виконкому: Ткачонок з власною квартирою, басейн відкриваємо днями і Міжвідомча комісія без Михайлика Новина з відео

Основне з виконкому: Ткачонок з власною квартирою, басейн відкриваємо днями і Міжвідомча комісія без Михайлика
Якщо розділити чергове засідання виконкому міської ради на три частини, то перша й третя виявились дискусійними, а другу — з питаннями Управляння економіки і УЖКГ — порішали так миттєво, що, напевне, навіть і самі урядники не помітили.


Розпочалося засідання із єдиного питання, яке озвучувала начальник житлового відділу Наталія Скляр. І було воно присвячене заяві колишнього головного світловодського міліціонера Дмитра Ткачонка, який опісля Світловодська, через нетривале керування міліцією у Бердянську, опинився у кріслі заступника головного поліцейського всієї Кіровоградської області. Так от, Ткачонок працюючи у нашому місці винаймав службову квартиру, що належала до комунальної власності міста. В ході подальших кар’єрних польотів пана Дмитра, дана кватира продовжувала перебувати у розряді "службової", де, як можна зрозуміти зі слів Скляр, він (пан Дмитро) залишався у ній приписаний. А зараз — кілька років потому — номінальний прописант звернувся з пропозицією до житловідділу вивести цю квартиру зі службового розряду. Іншими словами — дати йому можливість стати її повноцінним власником. Натомість житловідділ, розглянувши таку заяву, не бачить аргументованих підстав для її задоволення. Се бачення підтримав урядник і секретар міськради Юрій Сапянов: мов, краще цю квартиру залишити "службовою" і поселити у ній якогось справді нужденного у житлі місцевого правоохоронця. На що виконкомівський юрист заявив, що виконком не має юридичних підстав позбавляти заявника даху над головою. І більшістю голосів ткачонківську заяву було задоволено.

Далі начальник Загального відділу Олександр Возний, замість новопризначеного (знову за договором) в.о. начальника організаційного відділу (Надія Мальцева раптово звільнилася), надав на розгляд виконкомівців перелік грудневих нагороджень до Днів: людей з інвалідністю; 25-ї річниці ЗСУ; працівників статистики; прокуратури; місцевого самоврядування. А також — про заохочення голів квартальних комітетів. На все-про все (окрім заохочення) урядники зголосились виділити (квіти, грамоти) 1200 гривень з міського бюджету.

Опісля адміністративних покарань за втрату і псування своїх паспортів чотирьом молодим громадянам (по лінії ЦНАПу), перейшли до 20-пунктного блоку питань з компетенції Управління економіки. Всі 19 порішали миттєво та 20-у застопорились — треба було затвердити вартість теплової енергії для ТОВ "Вектор-Стандарт", який збудував міні-котельну для потреб спорткомплексу ім. А.Тузовського включно з басейном.

Як зазначив доповідач, начальник названого управління Олександр Наумчик, на сьогодні є необхідні дозволи і ліцензії на законне постачання оцим ТОВ власних гігакалорій до МСК. Різниця між тарифом, затвердженим НКРЕ і ТОВ, складає 21% на корись останнього (1002 і 1264 грн. відповідно). Врешті оці тисячу дві гривні й було затверджено.

А от на питанні про початок роботи плавального басейну цього ж таки МСК начальниці управління молоді та спорту (УМС) Нелі Брусенцевій довелося понервувати... Тільки-но пані Неля заявила про те, що басейн, який почне приймати відвідувачів з 5 грудня, буде обслуговуватись вже згадуваним "Вектором-Стандартом" у такому собі тестовому режимі (тобто, безоплатно) допоки не буде пройдено обов’язкову електронну процедуру тендерних закупівель "ProZorro", що дасть підстави для підписання договору на це саме обслуговування між УМС і теплопостачальним "Стандартом". На що присутній директор останнього Сергій Костенко дуже здивувався щодо перспективи гріти безоплатно МСК разом з басейном. Тим більше, його ТОВ тільки тим і займається (тестовим режимом), як тільки-но міні-котельня 17 жовтня почала виробляти перше тепло… Врешті початок роботи басейну з названого 5 грудня було підтримано, а відтак "Стандарт" його грітиме задарма, невідомо скільки в очікуванні результатів від отого "ProZorro".

Потім ще довго дискутували довкола питання, чим брати за саме відвідування басейну — благодійними внесками чи абонентською платою. Адже за своїм статутом, Управлінню молоді і спорту не дозволяється брати гроші з людей. А з іншого боку, коли ці гроші назвати благодійними внесками, є ризик, що ці самі люди, бовтаючись у басейні, не будуть за це платити — адже благодійність не передбачає обов’язковість… Врешті, у сподіванні на те, що нашим громадянам таки забракне наглості не платити за користування басейном, урядники вимучили рішення назвати цю плату благодійними внесками.

Ще одне резонансне питання у обговорення якого на кілька довгих хвилин занурились урядники, виявилось внесення змін до складу Міжвідомчої комісії, яка видає (чи не видає) дозволи на відключення громадян від мереж централізованого опалення. Ці зміни пов’язані з тим, заявила заступниця міського голови з комунальних питань Анна Нестеренко, що на СП ТОВ "Світловодськпобут", який має свого представника у цій комісії, сталася зміна керівництва. Відтак, попередній гендиректор Дмитро Дмитришин вже не може бути її (комісії) членом. Натомість новий генеральний Сергій Московський запропонував ввести до складу комісії свого заступника Володимира Михайлика. Чому різко і дещо саркастично заперечив Сапянов: цьому Михайлику міськрада ще весною висловила недовіру, а от тепер ми маємо відступити — не послідовно, мовляв, якось виходить… Більшість виконкомівців дослухалися до послідовного пана Юрія і відхилили пана Володимира.



Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top