П’ятниця, 19 квітня 2024
ТОП-новини Влада

Ситуація з опаленням у Світловодську має вирішитися раз і назавжди, — Марія Чорна Новина з фото

Ситуація з опаленням у Світловодську має вирішитися раз і назавжди, — Марія Чорна
Марія Чорна направила у Світловодськ фахівців для вирішення питання запуску опалювального сезону.


У Кіровоградській ОДА відбулася нарада з питання початку опалювального сезону 2021/2022 року на території Світловодської міської територіальної громади під головуванням голови обласної державної адміністрації Марії Чорної. Очільниця області наголосила на важливості запуску тепла, зокрема у школах та дитячих садках.

"На сьогодні уже є і виникають загрози щодо початку опалювального сезону. Мова йде про заклади соціальної сфери на території Світловодської громади. Необхідно, щоб це питання вирішилося один раз і назавжди. Діти мають навчатися в теплих школах і знаходилися в дитячих садках, які опалюються", — наголосила Марія Чорна.


За оперативною інформацією, СП ТОВ "Світловодськпобут" та КП "Власівські мережі" отримали акти готовності теплових господарств до опалювального сезону. Не отримали акти готовності теплових господарств деякі загальноосвітні та дошкільні навчальні заклади громади. За інформацією міського голови Світловодська Андрія Маліцького, наразі є рішення виконавчого комітету про початок опалювального сезону за умов, якщо середньодобова температура впродовж трьох діб буде менше 8 градусів тепла. Втім за даними обласного центру з гідрометеорології, теплопостачання має подаватися вже зараз.

Ситуація з опаленням у Світловодську має вирішитися раз і назавжди, — Марія Чорна

Після наради Марія Чорна доручила своєму заступнику Сергію Поліщуку та директору департаменту ЖКГ облдержадміністрації терміново виїхати до Світловодської громади та оперативно перевірити готовність котельні закладів соцсфери до подачі тепла.

"Сьогодні ви, як керівництво громади (звертаючись до міського голови Світловодська Андрія Маліцького), отримали поради від фахівців, які все життя працюють у сфері ЖКГ, по вирішенню проблеми вашої громади. Додатково я доручаю створити робочу групу та терміново виїхати на територію Світловодської ТГ, щоб підсилити їх. Питання критичне, чекати немає часу, діти мають бути в теплі", — доручила Марія Чорна.


Ситуація з опаленням у Світловодську має вирішитися раз і назавжди, — Марія Чорна

До перевірки долучаться, зокрема, фахівці управління Держпраці в області та директор департаменту ЖКГ облдержадміністрації Ольга Довжук. Особливо важливу увагу фахівці приділять опаленню Павлівського НВО з філіями — там розміщений котел, який під час останнього інспектування представниками облдержадміністрації був в непридатному стані, а також іншим закладам соцсфери.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top