Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
Влада

За попередніми даними Світловодськ віддав перевагу «Батьківщині» та «Слугам народу» Новина з фото

За попередніми даними Світловодськ віддав перевагу «Батьківщині» та «Слугам народу»
З електоральними уподобаннями на нашій території визначилися: "біло-сердечні" і "зелені" отримали голосів майже порівну, дещо відстала від них "Опозиційна платформа – За життя". Ще три партії зайдуть до ради з меншою кількістю депутатів. Вони і будуть визначати курс місцевого парламенту.
^ Реклама ^

Місто кілька днів обговорює результати виборів, хоча офіційної інформації до цього часу немає ніякої. Проте достеменно відомо, що Андрій Маліцький — новообраний Світловодський міський голова.

Станом на середу, 28 жовтня територіальна виборча комісія вже прийняла документи від дільничних виборчих комісій у сесійній залі адмінбудинку. Чому для цієї процедури обрали саме це приміщення — незрозуміло. Умов для здавачів не створили ніяких. Люди просто під дверима на долівці розкладали документи, столів у холі для них не передбачили. Скаржилися, але витримали… Бюлетені з двох дільничних комісій довелося перераховувати.

"Члени комісій №350788 та №350803 позапаковували всі бюлетені в один мішок і не підписали. Натомість, на інших двох дільницях повністю будемо проводити перерахунок, бо дані з протоколів і кількість бюлетенів не співпадають. До того ж, на пакетах нічого не написано", — прокоментував ситуацію Сергій Гайдук, голова Світловодської міської ТВК.


З 26 жовтня намагаємося дістати хоч якісь цифри і факти. Єдине, що повідомив нашому виданню голова ТВК Сергій Гайдук:

"У голосуванні взяли участь 13268 виборців, а це становить 32,5% від загальної кількості. І це один з найвищих показників активності у Кіровоградській області".


Наступного дня додав, що дуже багато зіпсованих бюлетенів, ведеться перерахунок по кільком дільницям і це може відбитися на результатах волевиявлення народу…

Отже ризикнемо поділитися інформацією з поінформованих партійних джерел. Лідером перегонів став Андрій Маліцький ("Слуга народу"), який набрав 2696 голосів. За ним з відривом у понад 400 голосів слідує Роман Домбровський (ВО "Батьківщина") — 2272 голоси. Третій результат у Любові Жарікової (Опозиційна платформа – За життя") — 1404 голоси, за нею йде Івана Летюка ("Сила і честь") — 1184 голоси. Самовисуванці Костянтин Каспров — п’ятий у перегонах — 1054 голоси, шостий — Геннадій Френкель — 1045 голосів. На сьоме місце вийшов теж самовисуванець Віктор Макаров — 872 голоси, Руслан Степура ("ВО "Свобода") набрав 856 голосів і посів восьме місце, на дев’яте місце вийшов Олександр Таржуманов, на десяте — Євгеній Сікорський — 425 голосів. Показовим є результат нинішнього секретаря ради і очільника міста за сумісництвом Юрія Сапянова — 11 місце, 354 виборці віддали йому виборці. На 12 заключне місце вийшла Тетяна Рабаєва, за жінку віддали голоси 102 виборці. Нагадаємо, що ці цифри можуть змінитися, але не суттєво.

За попередніми даними до міської ради увійдуть депутати від "Батьківщини", "Слуги народу", "Опозиційної платформи – За життя", "Європейської солідарності", партій "Сила і честь" та "За Майбутнє". Переважна більшість депутатів у Світловодській міській раді буде від перших трьох політичних сил.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top