П’ятниця, 19 квітня 2024
Люди

Мріяла бути флористом, а стала фінансистом Новина з фото

Мріяла бути флористом, а стала фінансистом
Марині Ісаєвій зі Світловодська 31 рік, вона, як і більшість жінок, полюбляє квіти не лише отримувати у подарунок, але й особисто створювати квіткові композиції: фотозони та квіти-світильники. Вироби, без перебільшення, відповідають зросту майстрині і слугують вдалим варіантом декору інтер’єру салонів, магазинів, ресторанів.


Любов до прекрасного у Марини з дитинства: у шкільні роки відвідувала гурток декоративних квітів у станції юних натуралістів і залюбки спостерігала за бабусиними клумбами. Щоразу ловила себе на думці, що квіти мають магічні властивості: з ними легко лишатися самою собою, вони покращують настрій і духовно врівноважують. Обираючи професію, Марина навмисно флористику минала: вивчилася на швачку, фінансистку, бухгалтерку, бо намагалася відшукати себе в іншому. Лише зараз наша героїня зрозуміла, що нічого випадкового в житті не буває і доля вже обрала для неї шлях квіткарки. Марина закінчила курси флористики і за покликом серця півтора року тому прийшла у нову для себе справу:

— Донечці Софійці мав виповнитися один рік, тому на день народження я захотіла створити фотозону з квітів, це і стало поштовхом до виготовлення незвичайних квітів-гігантів. На інтернет-платформі Pinterest відшукала безліч ідей та майстер-класів, які допомогли створити з гофрованого паперу півонії, тоді кульбабу. Наступною сходинкою стало знайомство з більш невибагливими матеріалами, які дають можливість з легкістю доглядати за створеними виробами, не втрачаючи краси зовнішнього вигляду, — ізолоном та фоаміраном. Тепер на виробах можна витирати пил або вимити забруднені місця під прохолодним душем.

Важливу роль у житті майстрині зіграв чоловік Станіслав, який повірив у здібності дружини і надав кошти, аби закупити дороговартісні матеріали в інтернеті на виготовлення перших якісних і довговічних робіт. У подальшому став допомагати створювати квіти-світильники: на Станіслава покладено підключення квітів до електрики та створення у разі потреби підставок для них. Сила інтернету допомогла побачити Маринині роботи багатьом людям, достойну оцінку дали друзі та користувачі соціальних мереж і одразу почали замовляти квіти-світильники на подарунки.

Мріяла бути флористом, а стала фінансистом
Марина Ісаєва


— Матеріал замовляю в інтернеті, обираючи потрібний колір. Малюю шаблони, вирізаю, формую пелюстки квітів за допомогою будівельного фену, а тоді декорую ними світильник, який може працювати від електричної мережі чи на батарейках. На виготовлення квітки в мене йде від п’яти днів і більше, бо в декретній відпустці з донечкою, можливість займатися творчістю з’являється лише у нічний час. Тому є важливим, аби замовлення надходили заздалегідь, а не як часто буває у людей — потрібно, але "на вчора".

— Які квіти Вами вже зроблені були, а які хотілося б?

— Мною були створені ромашки, троянди, жоржини, хризантеми, фуксії, крокуси, пухнастики, фантазійні квіти. Хочеться робити будь-які, бо це той випадок, коли готова з ранку до вечора присвятити себе квітам, був би час і матеріали.

Мріяла бути флористом, а стала фінансистом


— Хто Ваші замовники?

— Більшість виробів замовили світловодці, але була робота, яка полетіла за кордон - в Італію. Зі слів замовниці зрозуміла, що якість виробів закордонних митців гірша ніж майстрів з України, а коштують за кордоном дорожче. Також моя робота була представлена у Світловодську на першому жіночому фестивалі і використана під час фотосесій.

— Чиї роботи Вам за приклад і чи є майстри, з якими ви ділитеся ідеями?

— Наразі яскравим прикладом для мене є майстриня з міста Сум Ірина Терновська. Є майстри у Світловодську, але роблять квіти з гофрованого паперу, а от хто працює з ізолоном, як і я, не знаю, поки що напрацьовую власні секрети майстерності.

— До виготовлення величезних квітів чим ще займалися?

— Чим я тільки не займалася: і шила, і в’язала, і вишивала, і топіарієм захоплювалася.

Мріяла бути флористом, а стала фінансистом

— Є нові ідеї, над реалізацією яких вже працюєте?

— Мої бажання люблять тишу, тому нікому не розповідаю про них до здійснення. Лише натякну, що напрямок роботи зміню, але він буде не менш цікавим.

— Яка важлива порада для початківців, що бажають зробити схожі квіти?

— Перед тим, як обрати цей вид діяльності, нехай початківці подумають, де будуть розміщені вже готові роботи. Вони досить великі і мають певні незручності для зберігання.

Майстриня Марина Ісаєва тепер щаслива на всі сто відсотків, адже нарешті зупинила свої пошуки напрямку діяльності. Залишається тепер працювати над тим, щоб хобі приносило не лише задоволення, а й фінансову стабільність.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top