П’ятниця, 29 березня 2024
Спорт

Незвичайні люди – поруч з нами

Незвичайні люди – поруч з намиУ повсякденному житті ми звикли до того, що відомих, незвичайних людей можна побачити по телевізору, прочитати про них в газеті чи журналі. Повірте, що це зовсім не так. Досить часто вони живуть і працюють поруч з нами.
В ЦВПВ з 1994 р. працює Кошак Георгій Федорович (на фото). Багато років його знають колеги по роботі, через його руки пройшли сотні вихованців, але для всіх він був просто керівником гуртка з важкої атлетики. Людина надзвичайно проста, скромна, звичайної зовнішності.


Якось Георгій Федорович обмовився, що у нього є заповітна мрія стати чемпіоном Європи з важкої атлетики у відповідній віковій та ваговій категорії. І це у 69 років! І вирішили ми зустрітися з ним, поспілкуватися, дізнатися про нього більше. Зустріч відбулася у спортивному комплексі, де Георгій Федорович проводив заняття.

Багато цікавого він нам розповів. Ми дізналися, що вже 50 років товаришує з важкою атлетикою. Після закінчення інституту працював вчителем фізкультури, тренером, інструктором зі спорту. І весь цей час тренувався і виступав на різних рангах чемпіонату України. В 1968 р. став "Кандидатом в майстри спорту СРСР". Пізніше була наполеглива праця змагання, успіхи і поразки, і знову тренування.

Після перерви вже у 2001 р. виступив на першості України і посів 4 місце. Це був старт до успіху.

2003 р. срібна медаль на чемпіонаті України; 2005 р. 1 місце на чемпіонаті Білорусії; бронзова медаль на чемпіонаті Росії. 2007 чемпіон України; 2008 р. чемпіон України та Білорусії.

Шлях до успіху був нелегким. Цьому передувала кропітка та наполеглива праця. Велику вдячність Георгій Федорович висловлює своєму наставнику і товаришу по команді збірної України, президенту Світловодського спортивного клубу "Русачі" Трефільєву Олександру за його всіляку підтримку та поради.

Розлучатися з важкою атлетикою Георгій Федорович не збирається. Тим більше, що він здійснив свою найзаповітнішу мрію стати чемпіоном Європи. А оптимізму та наполегливості у нього вистачить.

Коли Георгій Федорович вийшов до нас у спортивному трико, вдягнувши всі свої незлічені нагороди, то нашому захопленню не було меж.

Його по-юнацьки стрункій атлетичній фігурі можуть позаздрити навіть 30-40-річній чоловіки. Юні журналісти побажали Георгію Федоровичу здоров’я здійснення всіх заповітних мрій. Подякували за ту добру та необхідну справу життя це виховання здорової та сильної молоді. І щоб ще довго передавав свої знання та вміння підростаючому поколінню. Один з його вихованців Смоляник Станіслав, у 2008 р. виконав нормативи майстра спорту. А інші його вихованці на запитання юних журналістів про те, що вони можуть сказати про свого тренера, всі в один голос відповіли: "Він найкращий!"

Напевно, кожному з нас варто придивитись, озирнутися навколо себе: а раптом поруч з вами живе і працює така ж незвичайна людина, яка варта нашої уваги, гарного слова, подяки та поваги. І якщо ви таку людину знаєте, то розкажіть всім про неї.

Юні журналісти ЦВПВ
Д.Кузьменко, Н.Войтенко, Д.Моргун.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top