Вівторок, 23 квітня 2024
ТОП-новини Відео Спорт

Антон Пустовіт — чемпіон! Новина з фото Новина з відео

Антон Пустовіт — чемпіон!
Антон Пустовіт — майстер спорту, тренер-викладач Світловодської КДЮСШ №1, один з найвідоміших на всю Україну спортсменів міста, людина дуже амбітна і скромна водночас.


Щойно він повернувся з третього етапу Любительського Кубка України (ЛКУ) з велогонок, що проходив у Львові 25 червня.

Антон Пустовіт — чемпіон!

"Серія гонок проходить у різних містах України. У квітні і травні я побував у Кривому Розі і Вінниці. За результатами першої гонки я виборов перемогу і, відповідно, перший стартовий номер. До Львова запланував поїхати, замовив квиток, сплатив збір за участь, потрапив під дощ на тренуванні і… захворів. Але не поїхати не зміг. Налаштувався на перемогу — і сталося. Аж 1 хвилина переваги — і я перший серед експертів, а їх — досвідчених велогонщиків — було 30".


Антон Пустовіт — чемпіон!

— Як вдалося, попри хворобу, показати кращий результат?

— Мій "коньок" — спуски. Люблю на максимальній швидкості стрибати і летіти униз", — сказав Антон. — Таким чином набираю секунди переваг, потім суперникам доводиться мене наздоганяти. Така у мене тактика".




Антон Пустовіт — чемпіон!

Антон Пустовіт — чемпіон!

Попереду ще чотири етапи гонок: Харків, Закарпаття, Дніпро і Київ (фінал). Настрій бойовий, мета — перемога.

А до цієї гонки був IV етап чемпіонату України з велоспорту, що проходив 22 червня у Кропивницькому, в гаю Десантників. У індивідуальній гонці Антон Пустовіт виборов 1 місце, отримав золоту медаль і кубок чемпіона.

Антон Пустовіт — чемпіон!

"Мене вже не дуже цікавлять атрибути перемоги, я би міг від них навіть відмовитися. Головне — запекла боротьба і спілкування з друзями. Найприємніше у цих змаганнях було те, що мені вдалося виграти у Сергія Рисенка, чотирикратного учасника Олімпіади (2000-2012), — тішиться Антон. — Сергій посів 3 місце, але він старший за мене на 7 років і "відганяв" 23 сезони. У мене цей сезон — 13-ий і, будемо сподіватися, успішний!"


Антон Пустовіт — чемпіон!

Цими ж днями на Козачому острові (м.Кропивницький) проходив і чемпіонат України з крос-кантрі Eliminator. Участь у змаганнях взяли 18 команд, а це 116 спортсменів, з усіх регіонів країни: Харків. Донецьк, Луганськ, Чернівці, 26 спортсменів з Кропивницького, а також велосипедисти з Кіровоградської області. Тут змагалися вихованці Антона Пустовіта. Кращий результат у 14-річного Андрія Довганюка – 14 місце із 33, а його ровесник Андрій Романюк, посів 21 місце. Спортсменам довелося долати трасу зі штучними бар’єрами, крутими віражами на час.

Антон Пустовіт — чемпіон!

"Це серйозне випробування для спортсменів, але наші хлопці впоралися. Гадаю, що змагання у Горішніх плавнях з крос-кантрі, на які ми поїдемо 28 червня, будуть для них успішнішими, " – сподівається тренер.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top