П’ятниця, 19 квітня 2024
Кримінал Надзвичайні пригоди

Буремне життя рибоохорони акваторії Кременчуцького водосховища Новина з фото

Буремне життя рибоохорони акваторії Кременчуцького водосховища
В ніч з 29 на 30 березня на акваторії Кременчуцького водосховища біля Світловодська рибоохорона відпрацьовувала браконьєрів. Працівниками державного агентства рибного господарства України на станції човнів у Світловодську було затримано двоє зловмисників. Два човни "Крим" з моторами і сітками рибоохороною були затримані на березі Ревівської станції човнів.


О 21:40 на береговій лінії Кременчуцького водосховища, в районі човнової станції м. Світловодськ Кіровоградської області, було затримано громадянина, який здійснював незаконний вилов водних біоресурсів з човна марки "Крим" за допомогою рибальської сітки. Під час огляду було виявлено свіжу рибу загальною вагою 31 кг (щука — 1 шт., судак — 2 шт., плітка — 237 шт., карась — 1 шт.). Сума збитків, завданих рибному господарству України внаслідок порушення природоохоронного законодавства, склала 21522 грн. Було складено протокол про адміністративне правопорушення, відповідальність за яке передбачено ч. 4 ст. 85 КупАП.

Буремне життя рибоохорони акваторії Кременчуцького водосховища

О 22:05, на тому ж місці було затримано двох громадян, які здійснювали незаконний вилов водних біоресурсів з човна марки "Крим" за допомогою двох рибальських сіток. Під час огляду було виявлено свіжу рибу загальною вагою 25 кг (лящ — 19 шт., карась — 1 шт, судак — 1 шт., плітка — 1 шт.). Сума збитків, завданих рибному господарству України внаслідок порушення природоохоронного законодавства, склала 3842 грн. Було складено протокол про адміністративне правопорушення, відповідальність за яке передбачено ч. 4 ст. 85 КупАП.

Буремне життя рибоохорони акваторії Кременчуцького водосховища

За даними фактами працівниками поліції також були складені відповідні матеріали.

На виклик рибоохорони приїхали і працівники поліції. За актами обох служб — поліції і робітників агентства рибного господарства — були складені відповідні акти та переписана вилучена риба.

Буремне життя рибоохорони акваторії Кременчуцького водосховища

Наш кореспондент і цивільний співробітник рибної інспекції під час операції виступили в ролі понятих. Під час складання акту поліцією, один із зловмисників повідомив, що придбав рибу у с.Нагірне, а інший, що риба не його і що навіть плав засіб на якому він пристав до берега з рибою йому не належить. Тобто риба лежала в човні, на якому він вирішив прогулятись водосховищем.

Під час проведення заходів по оформленню документів на території станції буяли пристрасті. Декілька нетверезих (як нам здалося) друзів затриманих намагалися тиснути на правоохоронців. Аргументи висувались від нецензурних до: "Що я не можу на своїй землі на кусок хліба риби зловити?". Саме цікаве правоохоронців і інспекторів чекало попереду.

Громадянин В., перебуваючи (як нам здалося) напідпитку, після грубої лайки повідомив нам, що нікого не випустить, і ані човнів, ані риби не віддасть. З ненормативним “фольклором” він сів у нетверезому стані за руль автомобіля "Волга" і перегородив ним єдиний виїзд зі станції човнів. Після нашого звернення до присутніх поліцейських за адекватною реакцію на такі дії, які перешкоджали виконанню букви закону, поліцейські намагались домовитись з п’яним паном, щоб він прибрав машину. Як виявилось "вельмишановний" пан В., в минулому займав високу посаду у м. Світловодськ. Цей факт, на його думку, надав йому право "слати всіх під три чорти" і погрожувати розправою, телефонними дзвінками губернатору, начальникові світловодської поліції і таке інше.

Буремне життя рибоохорони акваторії Кременчуцького водосховища

Після невдалих спроб поліції звільнити виїзд, наш кореспондент звернувся за телефоном 102 з заявою про перешкоджання журналістській діяльності. Лише після заяви на 102 з міста до поліцейських приїхала підмога. Шестеро поліцейських не затримали громадянина, а вирішили зсунути авто з шляху. Що і було зроблено.

Проблему було усунуто, але залишились запитання до правоохоронних органів. Чи саме так мають вирішуватись питання для збереження законності? Бо і школяру зрозуміло, що пан В. здійснював протиправні дії по відношенню до працівників рибоохорони і журналіста. Чому тоді правопорушник не був затриманий? Відповідна заява журналістом була зроблена, номер вхідного звернення 2580 на номер 102 і результат лише буксування автомобілю і лайка колишнього посадовця, з погрозами засудити усіх за угон автомобіля. Чи колишній досвід роботи на високій посаді у минулому дає виключне право вчиняти протиправні дії по відношенню до будь-кого? Ці питання залишаються без відповіді. В народі вони звуться "бєзпрєдєлом", а як назвати це по іншому і думати нема бажання.

Тож якщо таким чином захищаються права держслужбовців і журналістів, то чого чекати громадянам які просто попались би на шляху, у такого собі пана В.?

Питання риторичне, розмірковуйте.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top