Четвер, 18 квітня 2024
Влада

Світловодськ на понеділок: нічого такого страшного Новина з фото

Світловодськ на понеділок: нічого такого страшного
Шерститимуть "Житлосвіт", суд не підтримав позов мера, Френкель планує закрити засувки, спортсмени — молодці, а от люди, що палять сушняк — ні…


На сьогоднішній щопонеділковій нараді у мера керівників підрозділів і служб, відповідальних за життєдіяльність міста, розпочали, як водиться, з грошей: начальник фінуправління Наталя Яременко повідомила, що бюджетні організації та установи мають сплатити за централізоване опалення 2 мільйони 87 тисяч гривень. Гроші є, запевнила вона, але, разом з тим, запропонувала накопичувати їх (гроші) — щоб не брати банківський кредит — для сплати бюджетникам зарплати. А вже опісля — розраховуватись за комуналку.

В.о. начальника управління Держпродспоживслужби Тетяна Кривошея заспокоїла інформацією про те, що ситуація по грипу і ГРВІ у місті спокійна. Втім, як і по різним харчовим отруєнням, які, за її словами, і тут, і в області знаходяться під щільним контролем.

Коли дійшла черга до відділу внутрішнього аудиту, міський голова Валентин Козярчук звернувся до його начальника Наталії Тертишнікової, нагадавши, що на минулому засіданні виконкому багато нарікань з боку громадськості було до роботи КП "Житлосвіт-2012": і зарплати там у керівництва захмарні, і штати (керівні) роздуті, і таке інше… Чи будете ви перевіряти це підприємство, поцікавився пан Валентин. Так, у планах роботи відділу на І півріччя така перевірка запланована, відповіла пані Наталя.

Натомість керівник та колектив іншого КП — "Житлосервіс-2012", отримали подяку від заступника міського голови з питань ЖКГ Дмитра Дмитришина за те, що вони, попри суботній день, 11 березня дружно вийшли на прибирання території. А похвалив він їх після того, як проанонсував на 16 та 17 березня загальноміську толоку, звернувшись до присутніх на нараді керівників забезпечити її (толоку) учасниками з відрами, лопатами та іншим реманентом.

Також з анонсом до присутніх звернулася і заступниця міського голови з гуманітарних питань Ірина Щербина, запросивши порядних людей на 9-у годину завтрашнього дня до стели на честь Небесної Сотні — вшанувати День українського добровольця, який від поточного року відзначається 14 березня.

Світловодськ на понеділок: нічого такого страшного

Стосовно діяльності міської ради, то її секретар Юрій Сапянов повідомив, що вже сьогодні розпочинаються засідання депутатських комісій, на яких узгоджуватимуться проекти рішень та питання порядку денного чергової сесії міськради, проведення якої заплановано на 21 березня. А ще, повідомив спікер, минулого тижня для міськдепів було проведено семінар про те, як правильно заповнювати електронні декларації про власні майнові стани — такою є вимога "згори". "Нагору" він їх (заповнені) і відправив у неділю, 12 березня о пів на четвертої ранку — робота виявилася копіткою. Крім цього, пан Юрій запевнив, що міська рада працює плідно і виключно у правовому полі, їдко на адресу градоначальника нагадавши, що сесійні рішення кількох сесій, які міськдепи провели без дозволу голови та за фактичної його відсутності, суд, розглянувши його (Козярчука) позов, не відмінив.

З метою економії: начальник управління освіти Геннадій Френкель повідомив градоначальника про намір перенести на тиждень пізніше весняні канікули — щоб вже 1 квітня перекрити засувки шкільних тепломереж і зекономити таким чином кошти на опалення. А ще додав з позитивного головний освітянин, у Світловодську у липні на міністерському рівні заплановано проведення чемпіонату України по туризму — на цьому тижні очікується приїзд до міста представника відповідного організаційного комітету… Вірогідно минулорічний такий чемпіонат у нас своїм організаційним рівнем прийшовся до снаги організаторам і учасникам.

А світловодські волейболістки, дзюдоїсти та все перемагають! Не без радості повідомила про це начальниця управління молоді та спорту Неля Брусенцева. Так, з нещодавнього чемпіонату України з волейболу світловодські спортсменки привезли "срібло", а тутешні дзюдоїсти і боксери вибороли по три призових місця на престижних турнірах у Кропивницькому і Кам’янському відповідно.

Додав оптимізму своєю інформацією і директор міськрайонного центру зайнятості Ілля Домбровський: з початку березня працевлаштувалися (без всяких заробітчанських виїздів) 55 осіб, які перебували на обліку у МРЦЗ.

А от начальник міськрайвідділу У ДСНС Володимир Дементій таки додав "ложку дьогтю", повідомивши про те, що табуряни потерпають від високого рівня тамтешнього озера: немає як воду з нього відкачувати — через засмічення обвідного каналу. На що голова з сумом похитав головою: на відновлення належної пропускної можливості того вкрай засміченого каналу потрібні десятки мільйонів гривень — будемо обстежувати, складати кошторис з наміром добитися виділення цих десятків мільйонів з державного бюджету. З не меншим сумом хитав головою голова на інформацію Дементія про дикунський звичай нашого народонаселення спалювати сушняк як у власних обійстях, так, де прийдеться і на плавнях, зокрема… М’яке наше законодавство до губителів природи — нам залишається лиш апелювати до свідомості громадян, невтомно нагадуючи їм, що чинячи так, вони прирікають власних нащадків жити на непридатних для життя землях, зауважив Козярчук, додавши:

"У світі люди пустелі перетворюють на оази, а у нас — навпаки".



Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top