П’ятниця, 29 березня 2024
Влада

Мер не буде давати оцінки прийнятим перевізниками рішень, бо то не його компетенція… Новина з фото

Мер не буде давати оцінки прийнятим перевізниками рішень, бо то не його компетенція…
Не секрет, що цього понеділка на щопонеділковій (даруйте за тавтологію) традиційній нараді у градоначальника, багато-хто очікував, що її питанням №1 стануть "регулярні спеціальні перевезення" по місту* за 5 гривень замість 3,50. Та нічого-такого не сталося…


Як завжди, рівно о 8-й ранку, у кабінеті міського голови Валентина Козярчука та за його головуванням розпочалася традиційна що-понеділкова нарада, на якій керівники служб та підрозділів, відповідальних за життєдіяльність Світловодська, звітують про те, що коїться в очолюваних ними службах та підрозділах.

Розпочали з фінансів… Начальник фінуправління Наталя Яременко констатувала про те, що збільшення "мінімалки" привнесло суттєву проблему із фінансуванням бюджетних установ — не вистачає, щось близько 25 мільйонів гривень. Тут, підкреслила фінансистка, треба чекати і на перевиконання міського бюджету, і на стабілізаційну дотацію із бюджету державного. Та коментар Козарчука оптимізму аж ніяк не додав: держава і вартість енергоносіїв збільшує, і від частини своїх бюджетно-фінансових зобов’язань відмовляється. Тож, у цьому зв’язку, він вкотре закликав керівників усіх "білодомівських" підрозділів не шикувати на бюджетні грошики.

Натоміть в. о. начальника Держпродспоживслужби (колишня санепідстанція) Тетяна Кривошея потішила інформацією, що грип та інша респіраторно-вірусна напасть відступає — за минулий тиждень кількість захворілих цими недугами, у порівнянні з позаминулим тижнем, скоротилася на 120 людей.

А от головлікар Світловодської ЦРЛ Юрій Котенко (а також головлікар Центру первинної медико-санітарної допомоги Людмила Шумейко) заслужили, взагалі, оплесків — пан Валентин розпочав, інші підхопили — за зайняте друге місце серед закладів здоровохорони Кіровоградської області за результатами ефективної роботи.

Не оминув похвали (включно з оплесками) і начальник управління освіти Геннадій Френкель: 11-класник 7-ї школи Богдан Котенко (племінник Юрія Котенка) на обласній олімпіаді з інформатики у Кропивницькому здобув перше місце. Тепер вже на Всеукраїнській олімпіаді у Києві хлопчина представлятиме і місто наше, і область… На схвальну репліку градоначальника заслужила і мати Богдана, в.о. начальника управління соцзахисту Ірина Котенко… Козярчук, який нещодавно там побував особисто, відмітив звитяжну роботу нечисельного колективу УСЗН, якому доводиться обслуговувати мешканців міста, 90% яких підтримується "на плаву" житлово-комунальними субсидіями — що, за його словами, є дуже і дуже ненормально. А ще мер звернув увагу на те, що оцю свою копітку роботу працівники управління здійснюють у не вельми сприятливих умовах — пообіцявши докласти зусиль аби найближчим часом приміщення УСЗН було належно відремонтовано.

Мер не буде давати оцінки прийнятим перевізниками рішень, бо то не його компетенція…

Ну, а далі начальство з різних служб і управлінь, коли черга до них доходила, стандартно відповідали: у робочому порядку. …Схоже, що такий "робочий порядок" простежується і довкола неочікуваного (з неділі, 12 лютого) здорожчання вартості пасажироперевезень по місту. Секретар міськради Юрій Сапянов на цій нараді все допитувався у чиновників, які, в тій чи іншій мірі, мають приналежність до перевізницької сфери — мов, чи "били вони у набат" з цього приводу, аж поки не "нарвався" на відверту відповідь самого градоначальника:

"Я не буду давати оцінки їхнім (перевізників, прим. авт.) прийнятим рішенням. Але те, що виконком, від якого залежить правове прийняття подібних рішень, три рази не збирався напередодні — то це параліч виконавчої влади у місті. На жаль. 16 лютого у нас сесія — сподіваюсь, ми приймемо певні рішення".


А на завершення засідання, у фойє адмінбудинку на першому поверсі того ж таки Сапянова "атакували" три жіночки. Ні, не з приводу перевезень… Вони, а за ними — і інші штукатури, маляри тощо, які займалися вкрай невдалим капремонтом інфекційного відділення — і досі не можуть отримати обіцяної зарплати за свою роботу, бо заплатили лишень половину. А щодо іншої половини, бідкалися робітниці, то вони відчувають себе м’ячем, який футболісти у вигляді замовника (УЖКГ) і субпідрядника (тутешня фірма "Норд"), пасують один одному. Втомлені від безрезультатності цього "копання", обділені пригрозили звернутися до нардепа Олеся Довгого. На що дещо сполохані "гравці" пообіцяли виплатити заборгованість. Та "м’яч" сумнівається у щирості обіцяльників. Коротше, спікер тут же — у фойє — зателефонував з даного свавілля заступнику начальника Знам’янської прокуратури Володимирові Рубану, який авторитетно порадив обманутим трударям йти до поліції і сміливо писати заяву про злочин.

* — Стосовно Власівки, на яку (і з якої) перевізник пропонував підняти вартість проїзду з 4,75 до 5,75 грн., то наразі туди (і звідти) їздить два автобуси: один — за 4,75, другий — за 7 гривень.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top