Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
Влада

Місто готується до початку нового навчального року та до зими

14 серпня відбулося засідання виконавчого комітету, на якому було опрацьовано 28 питань порядку денного. Про важливі, на наш погляд, для громади – більш детально.
^ Реклама ^

В школі №9 — новий директор

Члени виконкому одноголосно погодили призначення Олени Прістінської на посаду директора загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №9. Олена Володимирівна має дві вищі освіти, загальний стаж роботи — 35 років, тривалий час працювала заступником директора цієї школи, має досвід управлінської роботи.


1 вересня світловодські діти йдуть до школи

Геннадій Френкель доповів членам виконкому про підготовку закладів освіти до нового навчального року. Перш за все, Геннадій Юрійович наголосив: попри певну нестабільність у державі та різноманітні розмови з приводу початку навчального року та самого процесу навчання, навчально-виховний процес в закладах освіти міста стартує 1 вересня. Цього ж дня у всіх школах відбудеться "День знань".

Школярі навчатимуться в одну зміну протягом 5 днів на тиждень у приміщеннях 9-ти загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів, дошкільнята — в 15-ти дошкільних навчальних закладів. З першого дня занять в школах буде організоване харчування учнів 1-4 класів та пільгових категорій.


Вагітні — під пильним наглядом лікарів та в електронному реєстрі

Галина Петронюк, завідувач жіночою консультацією Світловдьскої ЦРЛ розповіла про електронний реєстр вагітних, які перебувають під диспансерним наглядом лікарів акушерів-гінекологів жіночої консультації.

Цей реєстр функціонує з 2008 року. станом на 1 липня 2014 року налічує 2560 одиниць, з них 327 — в процесі активного ведення, по 2 233 робота завершена.

За підсумками роботи жіночої консультації за І півріччя 2014 року на диспансерному обліку на початок року перебувало 260 вагітних.

Взято на облік — 307. Прибуло під нагляд з інших медичних закладів 15 вагітних, вибуло з-під нагляду 13. Пологами завершилась 268 вагітностей, з них передчасними — 10, залишилось під наглядом — 307 вагітних.

Робота з ведення електронного реєстру проводиться щодня у співпраці з працівником обласної жіночої консультації перинатального центру.


Витрати планують відшкодувати

Як раніше повідомлялося у ЗМІ, з-понад 200 громадян, які були змушені залишити свої місця проживання у зв’язку з веденням бойових дій і прибули до Світловодська, 156 розташовувалися в пансіонаті "Славутич".

На засіданні міського штабу з питань розселення та розв’язання соціально-побутових проблем громадян східних районів України було вивчено розрахункові документи підприємців (ФОП Зубенко), які взяли на себе витрати за тимчасове проживання цих громадян, та погоджено відшкодування витрат в сумі 243 тисячі гривень (це має бути субвенція з обласного бюджету). Виконком підтримав це рішення, і тепер його розглядатимуть в області.

За інформацією Сергія Філоненка, першого заступника міського голови, станом на сьогодні багато сімей повернулися додому, дехто — знайшли своїх родичів та переїхали до них. Зараз в пансіонаті "Славутич" проживають 22 особи, 10 — на утриманні ФОП Зубенко, 12 — оплачують проживання самостійно, гроші з міського бюджету на ці потреби не витрачаються. Всього на території міста та району зараз перебувають 130 зареєстрованих переселенців.


Місто готове до зими на 78%

Загалом прозвучало багато цифр, але ми назвемо кілька. Отож, готовність житла складає 86% (ремонт покрівлі — 89%, ремонт та заміна опалювальних систем — 73%, ремонт систем холодного водопостачання — 96%); об’єктів теплопостачання — 71%; водопровідно-каналізаційного господарства — 71% (ремонт або заміна каналізаційних мереж — 40%, водопровідних насосних станцій — 80%, каналізаційних насосних станцій — 75%, водопровідних очисних споруд — 50%, каналізаційних очисних споруд — 100%, водозаборів з поверхневих джерел — 50%).

Щодо інших об’єктів — картина така: капітальний та поточний ремонт міських вулиць та доріг — 0%, утримання доріг — 47%, підготовка спеціалізованої техніки — 100%, ремонт та установка дорожніх знаків — 24%.

Школи, дитячі садочки та позашкільні заклади готові до зими на 100%, лікарні — на 73%. Цифри назвав Олександр Сич, заступник міського голови з комунальних питань.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top